Nieuws

Call of Duty League kondigt het volgende seizoen aan

Call of Duty League

De Call of Duty League heeft zojuist meer informatie bekendgemaakt over het aankomende Call of Duty seizoen. In een korte video legt de organisatie de structuur van het komende jaar uit. Fans zullen blij zijn dat de CDL enkele aanpassingen heeft doorgevoerd. Zo begint het seizoen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, in december.

Major I

Al na 5 weken nadat de Modern Warfare II is uitgegeven zijn de eerste wedstrijden van het seizoen. Raleigh in noord-carolina is de host van het eerste officiële evenement, wat groter wordt aangepakt dan ooit te voren. Van 15 tot en met 18 december is de stad het decor voor Major I. De Kick-off voor 2023 is niet alleen voor de CDL-teams, bij het eerste evenement doen ook de beste Challenger teams mee. Daarnaast zijn er tijdens het eerste weekend zijn er ook nog drie andere wedstrijden in Raleigh.

De Challengers teams die zich niet kwalificeren voor de eerste Major zijn alsnog te zien tijdens het eerste CDL-weekend tijdens de eerste Challengers Open in Raleigh. Daarnaast gaan de esports teams van Amerika en het Verenigd Koninkrijk tegen elkaar strijden om de titel van 2022 C.O.D.E. Bowl Champion. Als klap op de vuurpijl zal ook het WK Call of Duty: Mobile tijdens de eerste Major te volgen zijn waar de spelers over een prijzenpot van maar liefst 1.7 miljoen dollar gaan strijden.

Rest van het seizoen

Vervolgens is het de eer aan de Boston Breach om de tweede Major te organiseren. Het team mocht vorig jaar een Challengers evenement organiseren en krijgt nu de kans om het voor de CDL te doen. Daarna is het de beurt aan OpTic Texas. Vorig seizoen organiseerde het populaire team de eerste Major en wist die toen ook te winnen. De vierde Major vindt plaats in New York. Net als OpTic, gaan de Subliners komend seizoen een poging doen om een succesvolle tweede editie te organiseren.

De aankondiging sluit af met nog meer goed nieuws. Komend jaar zijn er namelijk vijf Majors in tegenstelling tot de vier van afgelopen jaar. Over de vijfde Major komt later meer informatie, net als voor het afsluitende wereldkampioenschap.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen