Nieuws

OpTic stelt teleur in CDL Major 4 kwalificatie

OpTic stelt teleur in CDL Major 4 kwalificatie

OpTic Texas beleefde een teleurstellende aanloop naar Major 4 van de Call of Duty League. Van de vijf kwalificatiewedstrijden wisten Scump, Shotzzy, Dashy en Illey slechts één wedstrijd te winnen. Een eventuele blamage tijdens 'CDL Major 4' heeft voor OpTic geen gevolgen. Toch stond er voor een groot deel van de overige teams wél genoeg op het spel.

Nu de kwalificatie voor New York Subliners Major 4 is afgelopen, zijn de laatste online wedstrijden van dit seizoen gespeeld. Komend weekend wordt de laatste Major van het huidige seizoen van de Call of Duty League afgewerkt. In New York strijden de teams om deelname aan de Call of Duty League Championships en de hoofdprijs van 200.000 dollar.

Uitslagen CDL Major 4 kwalificatie

New York Subliners beleefde een uitstekende kwalificatie in aanloop naar hun eigen major. Crimsix, HyDra, PaulEhx en Kismet wisten vier van hun vijf wedstrijden te winnen. Na vier gewonnen wedstrijden ging het op de laatste dag toch nog mis. Tegen LA Thieves werd met 3-2 verloren. New York Subliners plaatst zich desondanks voor de winnaarsronde.

Naast OpTic Texas beleefde ook Atlanta FaZe een voor hun doen teleurstellende kwalificatie. Het team verloor de afgelopen weken met 3-1 van LA Guerillas en London Royal Ravens. Ondanks deze nederlagen twijfelt niemand aan een goede prestatie tijdens Major 4 komend weekend.

Hoewel de fans van OpTic blij zijn geweest met de terugkeer van Illey, heeft hun favoriete team sindsdien niet weten te presteren. Het team van Call of Duty-legende Scump wist immers alleen van Paris Legion te winnen. De slechte prestaties leveren OpTiC Texas een plek in de verliezersronde op. In onderstaande tweet is het volledige schema van Major 4 te vinden.

Inmiddels zijn de Call of Duty League Championships officieel aangekondigd. Komend weekend wordt duidelijk welke teams tussen 4 en 7 augustus naar Los Angeles afreizen om daar te strijden om de hoofdprijs van één miljoen dollar.

De New York Subliners Major 4 start op donderdag 14 juli met de wedstrijd London Royal Ravens tegen Toronto Ultra. De volledige major is live te volgen op het YouTube kanaal van de Call of Duty League.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.