Nieuws

Crimsix stopt als professioneel Call of Duty-speler

Crimsix

De meest succesvolle Call of Duty-speler aller tijden hangt zijn controller aan de boom. Ian ‘Crimsix’ Porter heeft laten weten dat hij afscheid neemt van de professionele Call of Duty-community.

Enkele dagen geleden kondigde Crimsix al aan dat hij vandaag iets zou mededelen, de community wachten gespannen af. Met een video op zijn YouTube-kanaal neemt de legende afscheid. In de video vertelt hij hoe hij in de afgelopen maanden tot dit besluit is gekomen. “Ik wist niet zeker of ik door zou gaan. Als ik een aanbod zou krijgen, zou ik misschien spelen. Maar als ik geen aanbod kreeg, thank god,” vertelt hij.

Leeftijd

In het afscheid bespreekt de succesvolle speler verschillende aspecten van zijn besluit, maar de grootste reden is zijn leeftijd. Afgelopen seizoen was hij de oudste speler in de Call of Duty League, zelfs ouder dan de meeste coaches en casters.

Ook geeft hij aan dat de oudere leeftijd ervoor zorgt dat hij er meer tijd en energie in moet steken om op hetzelfde niveau te blijven als de concurrentie. Tijd en energie die hij in zijn levensperiode niet zoveel meer heeft. Zijn persoonlijke leven met zijn vrouw vergt meer aandacht dan het leven toen hij 18 jaar was.

Laatste seizoen

Het was een tumultueus seizoen voor de veteraan. Zijn team, de New York Subliners, wist zich door een goede eindspurt nog te plaatsen voor het wereldkampioenschap en een top 6 positie te bemachtigen. Het seizoen bij de Subliners stond echter centraal om de vele roster moves en chaos binnen de organisatie, iets wat Crimsix niet bepaald ten goede deed. Door de slechte sfeer bij het team en het imago van de veteraan heeft hij tijdens het offseason geen contracten aangeboden gekregen van organisaties, iets waar hij achteraf heel blij mee is.

Greatest of all time

Nu Crimsix ermee stopt verliest Call of Duty de meest succesvolle speler aller tijde. Porter was wel 16 jaar actief als CoD-pro en wist in die tijd 38 titels te veroveren en drie wereldtitels in de wacht te slepen. Ook is hij de eerste console speler ooit die in totaal meer dan één miljoen dollar aan prijzengeld heeft gewonnen. Of hij de greatest of all time is? hij heeft zeker zijn best gedaan om een gooi te doen naar die bijzondere titel.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen