Nieuws

Nieuwe Call of Duty-modus DMZ wordt deze week onthuld

Nieuwe Call of Duty-modus DMZ wordt deze week onthuld

Activision en Infinity Ward gaan waarschijnlijk deze week de nieuwe Call of Duty game modus DMZ onthullen. Verschillende content creators laten immers via Twitter weten te zijn uitgenodigd voor een kleinschalig evenement. Naar verluidt worden daar de eerste gameplay beelden getoond.

Voor de fans van de franchise is dit een interessante periode. Call of Duty: Modern Warfare 2 is op 28 oktober gelanceerd en Call of Duty: Warzone 2 is op 16 november aan de beurt. Naast de nieuwe battle royale houdt Infinity Ward nog iets anders achter de hand: de extractie game modus DMZ.

Eerste gameplay beelden DMZ

Enkele maanden geleden kondigde Activision de komst van DMZ aan. Buiten wat summiere informatie tijdens het showcase-evenement Next deelde de uitgever tot op heden weinig informatie over de nieuwe game modus. Daar gaat op woensdag 9 november verandering in komen.

Verschillende content creators gaan volgens de laatste berichtgeving op sociale media naar Los Angeles om de nieuwe battle royale en DMZ te spelen. Mogelijkerwijs wordt dit live uitgezonden en ziet de uitgever dit als het moment om DMZ volledig te onthullen.

Naar ment zegt hebben de ontwikkelaars bij de ontwikkeling van DMZ inspiratie opgedaan uit de tactische first-person shooter Escape from Tarkov, een extractie game die op PC gespeeld wordt.

Binnen DMZ land men in Al Mazrah met het doel de fictieve regio uit het Midden-Oosten in levende lijve te verlaten. Voordat spelers naar het extractiepunt vetrekken, moeten verschillende opdrachten voltooid worden en andere spelers uitgeschakeld worden.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.