Nieuws

Fifakill wint de Noord-Amerikaanse World Series of Warzone

Fifakill wint de Noord-Amerikaanse World Series of Warzone

Donderdagavond vond de Noord-Amerikaanse variant van World Series of Warzone plaats. De beste Call of Duty-spelers ter wereld streden om de hoofdprijzen van 50.000 en 100.000 dollar. Fifakill en het team bestaande uit Skullface, Mayappo en Hisoka waren de grote winnaars van dit prestigieuze toernooi.

Waar eerder deze week de Europeanen om de prijzen vochten, was het gisteren de beurt aan de Noord-Amerikanen. Sterspelers, zoals Scump, Swagg, Aydan en Biffle maakten hun opwachting. Na het reguliere toernooi stond ook hier het SoloYolo evenement op het programma.

World Series of Warzone

Het hoofdtoernooi werd overtuigend gewonnen door Skullface, Mayappo en Hisoka. Dit team kende een matige start, maar wist zich in de derde en vierde match ter herpakken. Deze wedstrijden werden beide met een groot aantal kills gewonnen, waardoor het team, mede door de vermenigvuldiger, uiteindelijk met 130 punten op de eerste plaats eindigde.

Sterspeler Aydan lag met zijn team op koers om zich van een plek in de top drie te verzekeren. Een technische storing gooide echter in de laatste match roet in het eten. De organisatie besloot om de match niet opnieuw te starten, wat betekende dat het einde verhaal was voor de professional.

Na het hoofdtoernooi was het tijd voor het SoloYolo evenement. Binnen dit evenement spelen alle deelnemers nog één match. Iedere speler speelt voor zichzelf en probeert de hoofdprijs van 100.000 dollar in de wacht te slepen.

Dat een exorbitant bedrag op het spel stond, was duidelijk aan het spelbeeld te zien. De meeste professionals speelden uiterst behouden en in de slotminuten van het evenement maakten veel deelnemers gebruik van voertuigen om zichzelf te beschermen. Uiteindelijk wist Fifakill als laatste in leven te blijven. Hij houdt iets meer dan 100.000 euro aan het toernooi over.

De ogen van de spelers zijn nu massaal op Call of Duty Next gericht. Tijdens dit evenement op 15 september wordt Call of Duty: Modern Warfare 2 volledig onthuld en leren de fans meer over Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Warzone Mobile.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.