Nieuws

'Call of Duty krijgt een nieuwe jaarlijkse content cyclus'

'Call of Duty krijgt een nieuwe jaarlijkse content cyclus'

Call of Duty krijgt in de toekomst een nieuwe jaarlijkse content cyclus. Dit weten verschillende journalisten en insiders, zoals Ralph Valve te melden. De franchise wordt naar verluidt iedere twee jaar van een nieuwe titel voorzien en deze ontvangt vervolgens in het daarop volgende jaar een grootse update waarvoor betaald moet worden.

De huidige positie van Call of Duty is nieuw voor Activision. Op 28 oktober lanceerde de uitgever Call of Duty: Modern Warfare 2 en ook de introductie van Call of Duty: Warzone 2 staat voor de deur. De eerstgenoemde titel heeft een levenscyclus van twee jaar. Spelers vragen zich af wat hen in 2023 te wachten staat en hoe de toekomst van de franchise eruit gaat zien.

Geen jaarlijkse Call of Duty, wel content

In een artikel op de website whatifgaming.com verschaffen de gerenommeerde insiders Ralph Valve en 'TheGhostOfHope' duidelijkheid over de toekomst van de fanchise. In een eerder stadium werd duidelijk dat ook de titel die ontwikkelaar Treyarch in 2024 lanceert een tweejarige cyclus heeft.

Met Call of Duty: Modern Warfare 2 laat Activision de jaarlijkse cyclus voor het eerst los. In 2023 wordt géén nieuwe titel uitgebracht, maar kunnen gamers 'Premium DLC Content' aanschaffen. Vermoedelijk voor dezelfde prijs van een reguliere game. Deze content wordt naar men zegt ontwikkeld door Sledgehammer Games.

Bovenstaand systeem wordt door Ralph Valve een 'Tick Tock cyclus' genoemd. 'Tick' staat voor de lancering van een nieuwe titel en 'Tock' voor een uitbreiding middels content waarvoor betaald moet worden. Jason Schreier, journalist bij Bloomberg, geeft aan dat het in het tweede jaar van de cyclus om grote hoeveelheden content gaat.

Concreet zou dit voor Call of Duty: Modern Warfare 2 kunnen betekenen dat de game in 2023 verrijkt wordt met een groot aantal nieuwe maps, wapens en game modi. Eerdere geruchten over de terugkeer van een aantal klassieke maps houden op basis van bovenstaande informatie stand.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.