Artikel

De beste Call of Duty: Modern Warfare 2 killstreaks

De beste Call of Duty: Modern Warfare 2 killstreaks

De beste Call of Duty: Modern Warfare 2 killstreaks kunnen het verschil maken. Ze geven je een tactisch voordeel of vegen de tegenstanders compleet van de kaart. Killstreaks werken dit jaar net even anders, daarom leggen we je alles uit en geven we je de beste opties.

Killstreaks spelen al jaren een belangrijke rol binnen franchise. Dat is in Call of Duty: Modern Warfare 2 niet anders. De nieuwe iteratie speelt zich in het heden af en dat betekent dat je high-tech voertuigen en apparatuur tegenkomt. Maar eerst de basis, hoe werken ze eigenlijk?

Killstreaks en Scorestreaks

In de nieuwe Call of Duty kun je kiezen tussen killstreaks en scorestreaks. Dit doe je gemakkelijk door in het specifieke menu een schakelaar te gebruiken om je keuze te maken.

Killstreaks verdien je door tegenstanders uit te schakelen. Spelers die veel solo spelen, met name gericht zijn op het elimineren van tegenstanders of game modi, zoals Free For All spelen, doen er verstandig aan om voor deze optie te kiezen.

Scorestreaks verdien je door punten/score te behalen. Dit kan door tegenstanders uit te schakelen, vlaggen te veroveren, bommen te planten of de hardpoint bezet te houden. Er zijn tal van mogelijkheden om punten te verzamelen. Je kiest bij voorkeur voor scorestreaks wanneer je wedstrijden speelt om te winnen.

call-of-duty-modern-warfare-killstreaks-uav Bron: callofduty.com

De beste killstreak-combinaties

Aan alle killstreaks kleven voor- en nadelen. Maar, sommige zijn simpelweg beter dan de rest van het arsenaal. We nemen de beste opties met je door en presenteren een aantal voorbeeld-combinaties.

UAV, Counter-UAV en S.A.E.

Deze combinatie is uitstekend voor eenieder die met scorestreaks speelt en een echte objective-speler is. De UAV (500 score) zul je zonder problemen verdienen. Hetzelfde geldt voor de Counter-UAV (625 score). Beide killstreaks leveren je vervolgens punten op door de assists die je ontvangt (iedere tegenstander die wordt uitschakeld terwijl jouw (Counter-) UAV actief is, levert je punten op). Hierdoor krijg je in rap tempo toegang tot de S.A.E (875 score).

De S.A.E. kan eventueel vervangen worden door de Advanced UAV. Ook deze levert punten op, waardoor het behalen van de volgende killstreak een stuk gemakkelijker is.

Cruise Missile, S.A.E. en VTOL Jet

Voor wie het allemaal om eliminaties draait en met killstreaks speelt, is deze combinatie perfect. De keuze is gevallen om killstreaks die niet of weinig bestuurd hoeven worden. Hierdoor verlies je geen tijd en kun je ook op de grond doorgaan met het uitschakelen van tegenstanders.

De Cruise Missile (6 kills) levert je in de meeste gevallen één of meerde eliminaties op. Vervolgens krijg je toegang tot de S.A.E. (7 kills). Hier moet je meer geluk mee hebben, maar het is mogelijk om meerdere tegenstanders uit te schakelen. Tot slot ontvang je de VTOL Jet (8 kills) en met deze killstreak kan het aantal eliminaties hard op lopen, met name wanneer je op de grond blijft presteren.

Alle killstreaks in Modern Warfare 2

Het blijft natuurlijk niet bij bovenstaande killstreaks en scorestreaks in Call of Duty: Modern Warfare 2. Er zijn legio mogelijkheden en het staat je vrij om één of meerdere killstreaks in onze combinaties te vervangen. Hieronder vind je de volledige lijst:

 • UAV: 4 kills of 500 punten
 • Bomb Drone: 4 kills of 500 punten
 • Care Package: 5 kills of 625 punten
 • Counter-UAV: 5 kills of 625 punte
 • Cluster Mine: 5 kills of 625 punten
 • Cruise Missile: 6 kills of 750 punten
 • Precision Airstrike: 6 kills of 750 punten
 • Mortar strike: 6 kills of 750 punten
 • Sentry Gun: 7 kills of 875 punten
 • S.A.E: 7 kills of 875 punten
 • Overwatch Helo: 8 kills of 1000 punten
 • VTOL Jet: 8 kills of 1000 punten
 • Wheelson: 8 kills of 1000 punten
 • Chopper Gunner: 10 kills of 1250 punten
 • Stealth Bomber: 10 kills of 1250 punten
 • Emergency Airdrop: 12 kills of 1500 punten
 • Advanced UAV: 12 kills of 1500 punten
 • Juggernaut: 15 kills of 1875 punten

Voordat je met Call of Duty: Modern Warfare 2 aan de slag gaat, is het handig om te weten dat Hardline ervoor zorgt dat je gemakkelijker je killstreaks of scorestreaks behaalt. Hardline is één van de Call of Duty perks en met activatie hiervan kosten de 'streaks' 125 punten of 1 kill minder.

Ranked Play

In Ranked Play spelen killstreaks en scorestreaks een kleinere rol. De officiële regels van de Call of Duty League bepalen immeres dat alleen de Cruise Missile en de Precision Airstrike gebruikt mogen worden. Zo komen de spelers met de beste vaardigheden bovendrijven en worden wedstrijd niet door killstreaks of scorestreaks beslist.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.