Nieuws

'Microsoft doet Sony een tienjarig aanbod voor Call of Duty'

'Microsoft doet Sony een tienjarig aanbod voor Call of Duty'

Microsoft heeft Sony naar verluidt een aanbod gedaan om Call of Duty minimaal tien jaar op PlayStation te houden. Dit valt op te maken uit een artikel van The New York Times, waarin het dagblad dieper ingaat op de overname van Activision Blizzard door Microsoft.

De laatste maanden zorgt de eventuele overname van Activision Blizzard door Microsoft voor de nodige rumoer binnen de gaming-industrie. Mocht de overname doorgang vinden, dan komt immers een aantal van de grootste gaming franchises onder beheer van één organisatie.

Call of Duty nog tien jaar op PlayStation

Nieuw in de soap rondom de overname is het nieuws dat Microsoft heeft aangeboden om Call of Duty nog minimaal tien jaar op de platformen van Sony (PlayStation 4 en PlayStation 5) aan te bieden. Volgens The New York Times heeft de Japanse organisatie dit aanbod afgewezen.

Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming, heeft in een eerder stadium al aangegeven dat hij voornemens is om de populaire first-person shooter op alle beschikbare platformen te blijven aanbieden, waaronder de grote concurrent PlayStation. Wat Spencer betreft zou het niet moeten uitmaken op welk 'stukje plastic' men zijn of haar games speelt.

Microsoft wil naar verluidt ruim 68 miljoen dollar betalen om Activision Blizzard over te nemen. Of de overname doorgang vindt, is allesbehalve een uitgemaakte zaak. Volgens het Amerikaanse dagblad moeten zestien regeringen en een aantal regelgevers goedkeuring verlenen alvorens het proces gecontinueerd kan worden.

Naast Call of Duty zijn ook Candy Crush, World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Hearthstone, Starcraft en tal van andere games en franchises eigendom van uitgever en ontwikkelaar Activision Blizzard.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.