Nieuws

Amsterdam is het decor van een nieuwe map in Call of Duty

Amsterdam is het decor van een nieuwe map in Call of Duty

Sommige Nederlanders zullen zich in de nieuwe Call of Duty letterlijk thuis voelen. Amsterdam is immers het decor van één van de maps van Modern Warfare 2. Wie om zich heenkijkt, ziet voertuigen van de Nederlandse brandweer en typisch Amsterdamse architectuur.

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt wereldwijd op 28 oktober uitgebracht. De nieuwe first-person shooter van uitgever Activision is voor veel mensen dé game van het jaar. Vanaf 16 november wordt het spel met de nieuwe battle royale Call of Duty: Warzone 2 geïntegreerd.

Breenbergh Hotel in Amsterdam

De map Breenbergh Hotel huisvest een fictief hotel en spa resort in Amsterdam. Wie over de grenzen van de map heenkijkt, ziet karakteristieke Amsterdamse panden. Ook voertuigen van de Nederlandse brandweer en andere voertuigen geven het een 'Nederlands tintje'.

Ontwikkelaar Infinity Ward heeft overduidelijk aandacht voor details. Lopend door Breenbergh Hotel zie je foto's van Amsterdam en Nederland in kapot geschoten en scheef hangende lijsten. Ook opschriften op deuren en muren maken duidelijk dat het een Nederlandse locatie betreft.

De meest fanatieke spelers kunnen nu al aan de slag met de Call of Duty: Modern Warfare 2 bèta. Deze testversie is voor verschillende groepen gamers beschikbaar. In ons artikel lees je alles wat je moet weten, van beschikbare content en maps tot de start- en einddatum.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is een vervolg op Modern Warfare uit 2019. De game speelt zich af in de huidige tijd en zal daardoor een groot aantal gamers aanspreken. Infinity Ward heeft meerdere nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd, waaronder de nieuwe Gunsmith. Zoals gezegd, wordt het spel vanaf 16 november met Call of Duty: Warzone 2 geïntegreerd. Deze battle royale is gelijktijdig door dezelfde ontwikkelaar gemaakt.

Anoniem
AnoniemRedacteurSchrijft graag onder een andere naam