Nieuws

Capture the Flag speelbaar in Call of Duty: Modern Warfare 2

Capture the Flag speelbaar in Call of Duty: Modern Warfare 2

Capture the Flag was jaren geleden één van Call of Duty's meest bekende game modi. De game modus heeft in de loop der jaren aan populariteit verloren en ontbrak zelfs in enkele iteraties. Echter, uit de meest recente beelden kan opgemaakt worden dat in Call of Duty: Modern Warfare 2 Capture the Flag weer speelbaar is.

De release van Call of Duty: Modern Warfare 2 komt steeds dichterbij. Dat betekent dat mondjesmaat meer duidelijk wordt over de inhoud van Infinity Wards nieuwste game. Inside TheGhostOfHope attendeerde de fans op de terugkeer van een klassieke game modus.

Capture the Flag

Capture the Flag is een klassieke game modus die sinds jaar en dag onderdeel van de first-person shooter is. Binnen 'CTF' hebben beide teams een vlag. Het doel is om de vlag van de tegenstander te pakken en deze naar de eigen basis te brengen. Om de vlag te veroveren, is doorgaans goed samenspel en uitstekende communicatie vereist.

Door over de vlag te lopen, pak je de vlag van de tegenstander op. Spelers kunnen op de mini-map zien waar de eigen vlag en die van de tegenstander is. Heb je de vlag van de tegenstander te pakken, dan ben je dus bijzonder kwetsbaar, iets wat de game modus spannend maakt.

Jaren geleden was Capture the Flag één van de competitieve game modi binnen Call of Duty esports. Fans hielden van deze modus, omdat het gemakkelijk te volgen en leuk om naar te kijken was. Echter is de mate waarin Capture the Flag geschikt is als competitieve game modus is sterk afhankelijk van de beschikbare maps. Dit verklaart de recentelijke afwezigheid.

De komende weken moet duidelijk worden of Capture the Flag onderdeel wordt van de Call of Duty League en Ranked Play. Op 15 september delen Activision en Infinity Ward meer informatie over aanstaande titels, zoals Call of Duty: Modern Warfare 2, Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Warzone Mobile.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.