Nieuws

Eerste beelden bevestigen komst DMZ in Modern Warfare 2

Eerste beelden bevestigen komst DMZ in Modern Warfare 2

Op sociale media gaan de eerste beelden van de game modus DMZ in Call of Duty: Modern Warfare 2 rond. Het gaat naar verluidt om een foto van een speler van het American footballteam Los Angeles Rams. De speler is vermoedelijk onderdeel van een gesloten evenement.

Twee maanden geleden deelde Activision de eerste gameplay beelden van Call of Duty: Modern Warfare 2. De onthulling van de multiplayer laat nog even op zich wachten en daarom zijn dit soort bescheiden beelden een welkome verrassing.

Wat kunnen we van DMZ verwachten?

Hoewel de beelden op het eerste gezicht weinig onthullend zijn, kunnen we er toch de nodige informatie aan ontlenen. Zo maakt de screenshot duidelijk dat DMZ, wat staat voor 'demilitarized zone', onderdeel is van Call of Duty: Modern Warfare 2. De geruchten dat het een opzichzelfstaande game is, lijken dus niet te kloppen.

DMZ lijkt naar verluidt op de game Escape from Tarkov. Dit is een hyperrealistische first-person shooter waarin je tegenstanders moet uitschakelen om te overleven en ontsnappen. Deze game heeft MMO- en RPG-elementen en vereist tactische en strategische vaardigheden.

Het lijkt erop dat Infinity Ward met deze game modus iets bijzonders aan het ontwikkelen is. Ook DMZ bevat volgens insiders MMO- en RPG-elementen en zou beduidend trager spelen dan we gewend zijn van Call of Duty. De game modus is al drie jaar in ontwikkeling.

Eerst beelden van het Modern Warfare 2 menu

CharlieINTEL deelt op Twitter ook beelden van het menu in Call of Duty: Modern Warfare 2. Deze foto is volgens de website eveneens afkomstig van het gesloten evenement.

Aan de bovenzijde van het menu kunnen spelers hun wapens aanpassen, operators selecteren en middels barracks hun statistieken en challenges bekijken. Aan de linkerzijde van het menu zien we de feature codcaster terugkeren.

Tot slot maakt de foto duidelijk dat de gelekte map Valderas Museum inderdaad onderdeel is van de multiplayer van Modern Warfare 2. Verschillende maps met locaties over de hele wereld vormen de setting van de nieuwste iteratie.

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober gelanceerd. Enkele maanden daarna is de nieuwe gratis battle royale Warzone 2 voor iedereen beschikbaar. De nieuwe Call of Duty heeft een levenscyclus van twee jaar.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.