Nieuws

Modern Warfare 2 krijgt Ranked Play

Modern Warfare 2 krijgt Ranked Play

Ranked Play wordt onderdeel van Call of Duty: Modern Warfare 2. Dit meldt de gerenommeerde leaker TheGhostOfHope. Kort na de lancering van de nieuwste iteratie wordt de competitieve game modus toegevoegd. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Call of Duty League ook dit jaar bij de ontwikkeling van de modus betrokken zijn.

Steeds meer gamers willen zich meten met de allerbesten en zien een esportscarrière wel zitten. Voor deze en de simpelweg fanatieke mensen is het goed nieuws dat Ranked Play ook in Call of Duty: Modern Warfare 2 te spelen zal zijn.

In Call of Duty Ranked Play speel je tegen gelijkwaardige tegenstanders en probeer je zo veel mogelijk wedstrijden te winnen. Wie goed presteert kan een plekje in de hoogste divisie's en misschien wel de wereldwijde top 250 bemachtigen. Dit alles doe je met de officiële regels van de Call of Duty League. Je speelt dus net als de professionals.

Het is waarschijnlijk dat bij de ontwikkeling van Ranked Play het huidige systeem in Call of Duty: Vanguard als uitgangspunt genomen wordt. Het systeem functioneert goed en houd de multiplayer van het spel zelfs op de been. Een korte uitleg vind je in de YouTube-video hieronder.

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober gelanceerd. Vanaf dat moment kunnen de spelers met de multiplayer aan de slag. In de maanden die daarop volgen, wordt ook Call of Duty: Warzone 2 uitgebracht. Hoewel de vraag ernaar groot is, is het nog niet duidelijk of de battle royale ook over een competitieve modus zal beschikken.

Voordat het zover is, werken de ontwikkelaars hard aan de nieuwe iteratie. Om de voortgang van Modern Warfare 2 te testen, is het in september mogelijk om de bèta te spelen. Deze bèta is voor iedereen toegankelijk, maar wie een pre-order plaatst en/of in het bezit is van een PlayStation kan eerder met de bèta aan de slag.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.