Nieuws

Wanneer is de Modern Warfare 2 Multiplayer reveal?

Wanneer is de Modern Warfare 2 Multiplayer reveal?

Het lijkt erop dat de Call of Duty: Modern Warfare 2 Multiplayer reveal nog even op zich laat wachten. Insider Tom Henderson meldt dat de fans rekening moeten houden met een onthulling in september. Zegt dit iets over de staat van de game?

Sinds jaar en dag is de Call of Duty community kritisch op alles wat uitgever Activision en ontwikkelaars Infinity Ward, Treyarch en Sledgehammer Games doen. Het gerucht dat de Multiplayer reveal van Modern Warfare 2 pas in september gedeeld wordt, kan ook op de nodige kritiek rekenen. Maar, is dat ook terecht?

Wederom een late Multiplayer reveal?

De laatste jaren is een late Multiplayer reveal de standaard geworden binnen Call of Duty. Men zag ook van Black Ops Cold War en Vanguard pas in september de eerste Multiplayer beelden. Beide games waren geen groot succes. Dit doet daarom bij sommige mensen de alarmbellen rinkelen.

Fans vermoeden dat een late onthulling wijst op een vertraging in ontwikkeling, maar dit is onjuist. Volgens Tom Henderson stond dit al langere tijd gepland. Het lijkt erop dat een late onthulling onderdeel is van de jaarlijkse marketingstrategie.

Een Multiplayer reveal in september is dus geen reden om in paniek te raken. Echter, het feit dat de Call of Duty: Modern Warfare 2 beta naar verluidt pas in de laatste weken van september plaatsvindt is wél een gemiste kans. De ontwikkelaars hebben dan immers slechts een maand om met feedback van de community aan de slag te gaan.

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober uitgebracht. De nieuwste iteratie verschijnt met een Campaign, Multiplayer en vermoedelijk een Co-op modus. Enkele maanden later wordt de battle royale Call of Duty: Warzone 2 uitgebracht. Beide games worden volledig met elkaar geïntegreerd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.