Artikel

Deze wapens zitten waarschijnlijk in Modern Warfare 2

Deze wapens zitten waarschijnlijk in Modern Warfare 2

We mijmeren over de Modern Warfare 2 wapens die we gaan gebruiken. De laatste weken is de geruchtenstroom immers op gang gekomen. Met welke wapens we in de nieuwste iteratie van Call of Duty de strijd aan kunnen gaan? Daar gaan we op basis van de laatste beelden, geruchten en leaks achter komen.

Call of Duty Modern Warfare 2 is officieel aangekondigd. Het spel is een vervolg op Modern Warfare uit 2019. Dit betekent dat we terugkeren naar een moderne setting. In de Campaign maak je onderdeel uit van Task Force 141, een groep die tegen drugsbendes strijdt. Daar heb je in de bergen en steden van Zuid Amerika de beste wapens voor nodig.

De ACR en Intervention in Modern Warfare 2

De ACR en Intervention keren terug in Modern Warfare 2. Althans, als we de gerenommeerde Call of Duty-leaker TheGhostOfHope mogen geloven. In een duidelijke tweet geeft hij aan dat de iconische assault rifle én sniper rifle onderdeel van de nieuwe game zijn. TheGhostOfHope heeft een uitstekend track record als het gaat om betrouwbare leaks.

De eventuele terugkeer van de Intervention is een geschenk voor de community. Wanneer ontwikkelaar Infinity Ward het uiterlijk, de hit detection en de animatie van het wapen uit 2009 weet te behouden, zal de ontwikkelaar lof oogsten. Ook de ACR is een klassieker die een lange geschiedenis heeft. Deze assault rifle mag niet ontbreken.

Verschillende Modern Warfare 2 wapens gelekt

Een andere leaker die we serieus kunnen nemen is RalphsValve. Ook hij heeft een prima track record als het gaat om juiste vroegtijdige informatie over Call of Duty games. In tegenstelling tot zijn eerder genoemde ‘collega’ claimt RalphsValve dat de ACR zelf niet terugkeert, maar een Kilo-variant (zoals de Kilo 141 van Modern Warfare) wel.

Modern Warfare 2 is al drie jaar in ontwikkeling. De game bevindt zich inmiddels in de alpha fase. Dit betekent dat de basis staat en het lange proces van finetuning is begonnen. In deze fase begint informatie in grote lijnen uit te lekken, waaronder de volgende mogelijke Modern Warfare 2 wapens:

  • Submachine guns: UMP45, MP9, MP7 en MP5K.
  • Assault rifles: Beretta ARX-160, MK47, DT MDR en verschillende AK-varianten
  • Shotguns: Savage M24 en SPAS-12
  • Snipers: CheyTac Intervention en BFG-50
  • Marksman rifles: M110 SASS en Kel-Tec RFB

Aanvullend op deze informatie laat de leaker weten dat het wederom mogelijk is om wapens in-game te inspecteren. Ook het in-game aanpassen van attachments is mogelijk. Let wel op: deze informatie dateert van eind 2021 en moet daarom met een korrel zout genomen worden.

Vijf attachments op Modern Warfare 2 wapens?

Alle Modern Warfare 2 wapens zijn natuurlijk te voorzien van attachments. Over de invulling van attachments in de nieuwste Call of Duty is nog geen volledige duidelijkheid. Volgens RalphsValve blijft Infinity Ward de mogelijkheden voor onder andere stocks, grips en kogels uitbreiden.

Echter, volgens TheGhostOfHope breekt de ontwikkelaar met het huidige gunsmith systeem. In een tweet is de leaker duidelijk: in Modern Warfare 2 kun je slechts vijf attachments op een wapen gebruiken. Een opvallende keuze, maar zeker niet onlogisch.

Een gunsmith-systeem met tien attachments is tof. Het zorgt ervoor dat je variatie aan kan brengen. Wapens die normaliter buiten de meta vallen, kunnen op deze manier met succes gebruikt worden. Toch heeft het ook mindere aspecten. Zo is het voor de ontwikkelaar moeilijker om balans in de wapens aan te brengen.

Camo's voor Modern Warfare 2 wapens

Camo’s voor wapens zijn belangrijk geworden in Call of Duty. Het zorgt ervoor dat je iets hebt om voor te spelen. Elke keer weer jouw console of PC opstarten om een gouden, diamanten of damascus camouflage te behalen.

In 2022 gaan we waarschijnlijk voor het eerst de rusty camo zien. Deze camo zorgt ervoor dat jouw wapen steeds verder roest en slijt. Bij elke 1000 kills slijt jouw wapen een stukje verder.

De laatste jaren vraagt de Call of Duty community om challenges voor camo’s, calling cards en emblems die wat vragen van jouw vaardigheden. In Modern Warfare en Vanguard voelen de challenges simpel en repetitief aan. Dit moet veranderen, maar het is nog niet duidelijk hoe Infinity Ward met deze feedback omgaat.

Wij kijken de komende tijd uit naar al het nieuws omtrent Modern Warfare 2. De verwachtingen zijn na twee teleurstellende jaren hooggespannen. Het vervolg op Modern Warfare heeft een levenscyclus van twee jaar. De kansen om het succes te hervatten liggen voor het oprapen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.