Nieuws

Remaster van Call of Duty: Modern Warfare 3 ligt naar verluidt klaar

Remaster van Call of Duty: Modern Warfare 3 ligt naar verluidt klaar

Een remaster van de Call of Duty: Modern Warfare 3 campaign is naar verluidt afgerond. Dit weet TheGhostOfHope via Twitter te melden. Een bron zou de gerenommeerde leaker verteld hebben dat men wacht op het juiste moment om de game uit te geven.

Modern Warfare 3 behoort volgens vele gamers tot de hoogtijdagen van Call of Duty. Deze game werd op 8 november 2011 uitgegeven en was een groot succes. De roep om een heruitgave van de game is dan ook groot. Volgens TheGhostOfHope kunnen gamers nu serieus met dit scenario rekening houden.

Modern Warfare 3 campaign remaster

Het uitgeven van een verbeterde versie van een klassieke game is geen nieuw proces voor Activision en de ontwikkelaars. In een eerder stadium werden Call of Duty 4: Modern Warfare en de campaign van Call of Duty: Modern Warfare 2 verbeterd en opnieuw uitgegeven.

Dat de uitgever dit kunstje mogelijk herhaalt, komt voor een deel van de fans dan ook niet als een verrassing. Sterker nog, met het oog op de tweejarige levenscyclus van de nieuwste iteratie Call of Duty: Modern Warfare 2 kan het zelfs een slimme zet zijn.

Voor het eerst sinds jaren geeft Activision in 2023 naar verluidt geen 'premium Call of Duty-titel' uit. Het uitgeven van een klassieke game is mogelijk een strategie om de community toch van nieuwe content te voorzien.

Over twee weken maken Activision en Infinity Ward duidelijk hoe de toekomst van franchise eruit gaat zien. Op 28 oktober komt de nieuwste iteratie op de markt en op 16 november lanceren beide partijen de nieuwe battle royale Call of Duty Warzone 2.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.