Nieuws

PlayStation niet tevreden met 'Call of Duty-aanbod' van Xbox

PlayStation niet tevreden met 'Call of Duty-aanbod' van Xbox

PlayStation is niet tevreden met het 'Call of Duty-aanbod' dat de organisatie van Xbox heeft ontvangen, zo valt te lezen in een artikel op GamesIndustry.biz. Volgens PlayStation-CEO Jim Ryan zou de first-person shooter, na de huidige deal van PlayStation met Activision, nog slechts drie jaar op PlayStation beschikbaar zijn.

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat Microsoft voornemens is om uitgever Activision Blizzard voor ongeveer 69 miljoen dollar over te nemen. Sindsdien bestaan er twijfels over de toekomstige beschikbaarheid van Call of Duty op PlayStation.

'Call of Duty-aanbod van Xbox ontoereikend'

Een week geleden werd duidelijk dat Microsoft aan Sony heeft laten weten dat de organisatie Call of Duty 'meerdere jaren' op Sony's spelcomputer beschikbaar wil houden. Volgens GamesIndustry.biz werd een overeenkomst aan de gaming-tak van Sony aangeboden.

Hoewel Jim Ryan niet voornemens was om te reageren, besloot hij dit na het publieke statement van Microsoft en Xbox toch te doen. Aan GamesIndustry.biz laat de CEO van PlayStation weten dat de aangeboden overeenkomst volgens hem op vele fronten ontoereikend is.

Call of Duty zou nog drie jaar na de huidige deal van PlayStation met Activision Blizzard op Sony's spelcomputer beschikbaar blijven. Deze deal heeft betrekking op Call of Duty: Modern Warfare 2 en de twee daaropvolgende titels. Dit zou kunnen betekenen dat Call of Duty vanaf 2027 niet meer op PlayStation te spelen is.

De overeenkomst tussen Microsoft en Activision Blizzard is nog niet definitief. Meerdere instanties, waaronder het Britse CMA, moeten zich over de overeenkomst buigen en bepalen of het negatieve gevolgen voor consumenten heeft. Microsoft heeft vorige week aangegeven tevreden te zijn over de voortgang van dit proces.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.