Nieuws

Scump speelt zijn laatste seizoen in de Call of Duty League

Scump speelt zijn laatste seizoen in de Call of Duty League

Seth "Scump" Abner speelt komend jaar zijn laatste seizoen in de Call of Duty League. Na meer dan tien jaar op het allerhoogste niveau actief te zijn geweest, kondigde de Amerikaan in de avond van 28 oktober zijn pensioen aan. Scump staat bekend als één van de meest invloedrijke en populaire spelers.

Op de dag van de lancering van Call of Duty: Modern Warfare 2 maakt Scump bekend te stoppen met het professioneel spelen van Call of Duty. Hoewel deze aankondiging al een tijd in de lucht hing, is dit toch het gesprek van de dag binnen de Call of Duty- en esportswereld.

Het einde van een tijdperk

Het naderende pensioen van Scump kan gezien worden als het einde van een tijdperk. De 27-jarige Amerikaan was immers een lange tijd hét gezicht van de Call of Duty League en het team OpTic waarvoor hij al jaren uitkomt.

Scump won het afgelopen decennium ruim 30 grote toernooien. Hij sleepte in 2017 het wereldkampioenschap in de wacht en pakte in 2015 bij X Games de eindoverwinning. Kenmerkend voor "The King" is zijn agressieve speelstijl en het enthousiasme waarmee hij wedstrijden en toernooien benadert.

Buiten alle persoonlijke successen leverde de Amerikaan een belangrijke bijdrage aan de groei van Call of Duty esports. Met miljoenen abonnees en volgers op YouTube en Twitch heeft hij een groot bereik. De video's en livestreams van Scump zijn voor veel mensen een introductie in de Call of Duty League geweest.

Scump speelt komend jaar dus zijn laatste seizoen in de Call of Duty League. Samen met zijn teamgenoten Dashy, Shotzzy en iLLeY gaat hij proberen nog één keer een wereldkampioenschap met OpTic in de wacht te slepen. Het eerste toernooi van dit seizoen gaat op 15 december van start.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.