Artikel

Dit is Modern Warfare 2 en Warzone 2 Season 1

Dit is Modern Warfare 2 en Warzone 2 Season 1

Call of Duty: Warzone 2 Season 1 vormt het startschot van de nieuwe battle royale en de nieuwste iteratie Call of Duty: Modern Warfare 2. Ontwikkelaars Infinity Ward en Raven Software luiden met het eerste seizoen het nieuwe tijdperk van de franchise in. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

De komende twee jaar zijn er binnen Call of Duty wederom seizoenen actief. Ieder seizoen duurt twee maanden en voorziet alle games van nieuwe content in de vorm van een battle pass, maps, wapens, operators game modi en nog veel meer.

Het nieuwe universum van Call of Duty bestaat uit Al Mazrah, Las Palmas en enkele andere locaties verspreid over de wereld. Call of Duty: Warzone 2 en DMZ spelen zich af in Al Mazrah. Binnen de Multiplayer, Special Ops en Raids in Call of Duty: Modern Warfare 2 bezoek je locaties in de drie genoemde regio's.

Embedded content: https://twitter.com/CallofDuty/status/1590402808893018114

Call of Duty: Warzone 2 Season 1 release

Call of Duty: Warzone 2 Season 1 gaat op 16 november om 19:00 Nederlandse tijd van start. De update voor Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 14 november om 19:00 doorgevoerd. Season 1 Reloaded, de mid-season update, vindt op 14 december om 19:00 Nederlandse tijd plaats.

Call of Duty: Warzone 2 Season 1 roadmap

In één oogopslag zien wat het eerste seizoen van Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2 te bieden heeft? Dat kan met de onderstaande roadmap. Activision toont links nieuwe reguliere content in beide games. Aan de rechterzijde zijn de meer cosmetische toevoegingen te vinden.

call-of-duty-warzone-2-season-1-roadmap

Aftrap Call of Duty: Warzone 2

Vanaf 16 november kan iedereen met Call of Duty: Warzone 2 aan de slag. De nieuwe battle royale is volledig gratis te spelen. Verschillende ontwikkelaars hebben onder leiding van Raven Software hard gewerkt om een grootse en meeslepende game neer te zetten, en dat is gelukt.

De battle royale wordt op de nieuwe map Al Mazrah gespeeld. Spelers vinden hier nieuwe voertuigen, zoals de heavy chopper en hummer ev. Wie uitgeschakeld wordt, moet proberen terug te keren middels de vernieuwde gulag waar spelers het in een twee versus twee situatie tegen elkaar opnemen.

Verder ket Call of Duty: Warzone 2 andere nieuwe functionaliteiten, zoals nieuwe buy stations, proximity chat, de mogelijkheid om vuurgevechten in het water aan te gaan en zogeheten interrogation uit te voeren om de locatie van tegenstanders te achterhalen.

Shoot House en Shipment keren terug

Het hing al even in de lucht, maar Activision heeft de geruchten nu eindelijk bevestigd. Shoot House en Shipment keren tijdens Season 1 terug naar Call of Duty: Modern Warfare 2. Shoot House wordt direct op 16 november aan de Multiplayer toegevoegd en Shipment wordt in een later stadium in de speellijsten opgenomen. Beide maps zijn uitermate geschikt om ervaringspunten binnen te slepen en wapens en toebehoren vrij te spelen.

call-of-duty-warzone-2-season-1-maps

DMZ is dé nieuwe Warzone-ervaring

Dé nieuwe game modus binnen Call of Duty: Warzone 2 is DMZ. Deze extractie game modus speelt zich af in een open wereld. Spelers worden uitgedaagd om missies en opdrachten te voltooien terwijl ze het tegen andere spelers of door AI-gedreven npc's (non-player characters) moeten opnemen.

In aanloop naar de lancering van deze nieuwe game modus komen Activision, Infinity Ward en Raven Softwaren met meer informatie.

CDL Moshpit: voorbereiding op Ranked Play

De meest fanatieke spelers kunnen in Call of Duty: Modern Warfare 2 bij aanvang van het tweede seizoen met Ranked Play aan de slag. CDL Moshpit is een manier om in het eerste seizoen bekend te worden met deze competitieve game modus. Deze playlist kan gezien worden als een soort demo versie van Ranked Play, maar dan zonder het ranking-systeem.

In Ranked Play kun je de game modi Hardpoint, Search & Destroy en Control spelen volgens de regels van de Call of Duty League. Op basis van je prestaties word je in een Skill Division ingedeeld en vervolgens uitgedaagd om jezelf te verbeteren. Wie goed presteert, kan op unieke beloningen rekenen.

call-of-duty-modern-warfare-2-season-1-cdl-moshpit

Vernieuwde battle Pass in Season 1

Activision heeft samen met de ontwikkelaars een gloednieuw battle pass systeem ontwikkeld. Binnen de vernieuwde seizoenspas hebben spelers meer zeggenschap over hetgeen ze aan beloningen vrijspelen. In plaats van een lineair pad bewandelen spelers meerdere paden op een soort map.

Voorwerpen worden in beide games middels battle token tier skips vrijgespeeld. Deze zijn in-game te verdienen. Ben jij geïnteresseerd in een specifieke operator of weapon blueprint? Gebruik dan een battle token tier skip om het betreffende pad vrij te spelen en sleep jouw begeerde voorwerp in de wacht.

call-of-duty-warzone-2-season-1-battle-pass

Nieuwe wapens

Bij aanvang en in de loop van het eerste seizoen worden maar liefst vier nieuwe wapens aan Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2 toegevoegd. Het gaat om vier wapens van twee verschillende Weapon Platforms:

  • Victus XMR (sniper rifle) - launch, battle pass
  • BAS-P (submachine gun) - launch, battle pass
  • Chimera (assault rifle) - mid-season, challenge
  • M13B (assault rifle) - launch, challenge

Raids

Op 14 december wordt Raids gelanceerd, een nieuwe game modus die onderdeel van Call of Duty: Modern Warfare 2 is. De ontwikkelaars hebben nog geen inhoudelijke informatie gedeeld. Wel is duidelijk geworden dat Raids en Special Ops met elkaar in verband staan.

Elementen, zoals de backpack, assault kit, medical kit en recon kit kunnen immers ook in Raids gebruikt worden. Activision heeft spelers aangeraden eerst Special Ops te spelen en minimaal één van de betreffende kits te levelen. Dit levelen gebeurt door simpelweg Special Ops te spelen en steeds betere scores neer te zetten.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.