Nieuws

Third-person playlists in Modern Warfare 2 en Warzone 2

Third-person playlists in Modern Warfare 2 en Warzone 2

Call of Duty: Modern Warfare 2 krijgt third-person playlists. Dit is tijdens het showcase evenement Call of Duty: Next bekend gemaakt. Ontwikkelaar Infinity Ward meldde dat de nieuwe modus al in de bèta van de nieuwste iteratie getest kan worden.

Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt op 28 oktober wereldwijd gelanceerd. De nieuwe game brengt nieuwe functionaliteiten en spelelementen met zich mee. Een speciale third-person modus is één van die elemeten. De ontwikkelaars bieden met deze modus een nieuwe manier om Call of Duty te spelen.

Third-person modus in Modern Warfare 2

Tijdens Call of Duty: Next werden de eerste beelden van de nieuwe third-person modus en/of playlists getoond. De beelden laten zien dat je bij third-person over de schouder van je operator meekijkt. Normaliter speel je Call of Duty in first-person modus en zie je alles door de ogen van je operator.

In de third-person modus kun je op twee manieren schieten. De eerste optie is zonder te richten, wat hipfire wordt genoemd. Je blijft dan met je operator in third-person modus. De tweede optie is door de zoom knop op je controller of muis ingedrukt te houden. Je schakelt dan over naar de first-person modus. Dit gebeurt zolang je de betreffende knop ingedrukt houdt.

Een third-person playlist is echter niet nieuw binnen Call of Duty. In het verleden bevatten oudere games immers al de optie om de shooter in derdepersoonsperspectief te spelen. Fans kunnen de modus dit jaar voor het eerst in de Call of Duty: Modern Warfare 2 bèta proberen.

Ontwikkelaar Infinity Ward hintte tijdens het showcase evenement ook naar de introductie van third-person in Call of Duty: Warzone 2. Meer informatie hierover wordt vermoedelijk in een later stadium gedeeld.

De multiplayer reveal trailer van Modern Warfare 2toont meer beelden van de nieuwste iteratie én de nieuwe battle royale. De laatstgenoemde wordt op 16 november gelanceerd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.