Nieuws

Call of Duty: Warzone 2 bevat Proximity Chat

Call of Duty: Warzone 2 bevat Proximity Chat

Call of Duty: Warzone 2 bevat Proximity Chat. Dit heeft ontwikkelaar Infinity Ward laten weten. Tijdens het showcase evenement Call of Duty: Next hebben de fans de functie voor het eerst kunnen zien. De eerste reacties zijn niet allemaal even positief.

Call of Duty: Warzone 2 wordt op 16 november wereldwijd gelanceerd en volledig met Call of Duty: Modern Warfare 2 geïntegreerd. De nieuwe battle royale is volledig gratis te spelen. Op de nieuwe Warzone 2 map Al Mazrah kunnen spelers dus gebruik maken van Proximity Chat. Het is duidelijk geworden dat niet iedereen bekend is met deze functie.

Wat is Proximity Chat

De werking van Proximity Chat wordt door de letterlijke vertaling van het woord verklapt. Deze functie biedt de mogelijkheid om in-game met een tegenstander te praten wanneer hij of zij in je nabijheid is. Proximity Chat was al eerder onderdeel van andere battle royale-games, zoals H1Z1.

Infinity Ward heeft bij de introductie van een aantal nieuwe functionaliteiten, waaronder Proximity Chat, laten weten dat het in de battle royale allemaal om plezier draait. Of de implementatie van deze specifieke functie ook tot plezier gaat leiden, is nog maar de vraag.

Proximity Chat is in potentie een bron van geweldige YouTube-compilaties en korte filmpjes. De interactie tussen gamers die zich in benauwde situaties bevinden, levert immers vaak hilarische fragmenten op. Toch zorgde de functie tot nu toe voor een overvloed aan storend geluid, met name op drukke locaties.

Naast Proximity Chat brengt de nieuwe battle royale nog een aantal nieuwe functionaliteiten met zich mee. Maar, er verdwijnen ook wat vertrouwde elementen. Zo zijn er in Warzone 2 géén loadout drops aanwezig. Je favoriete wapens kun je bij 'The Shop' kopen nadat je ze in de nieuwe Call of Duty Gunsmith samengesteld hebt.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.