Artikel

Dit is de Call of Duty: Warzone 2 map Al Mazrah

Dit is de Call of Duty: Warzone 2 map Al Mazrah

Maak kennis met de Call of Duty: Warzone 2 map Al Mazrah. Deze fictieve metropool in het Midden-Oosten is de komende jaren de setting waarin je als laatste in leven moet blijven. We delen alle ins en outs, zodat je goed voorbereid van start kan gaan.

Call of Duty: Warzone 2 is vanaf 16 november 2022 de nieuwe battle royale binnen de franchise. De game speelt zich af in het universum van Call of Duty: Modern Warfare 2. Bovendien zijn beide iteraties volledig met elkaar geïntegreerd. Delen van de map komen in onderstaande video in vogelvlucht voorbij.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=tnsOrbljnK0

Call of Duty: Warzone 2 map Al Mazrah

De nieuwe Warzone 2 map herbergt tal van onbekende locaties om te ontdekken. Toch zal Al Mazrah bij de echte Call of Duty-veteranen de nodige nostalgische gevoelens oproepen. Infinity Ward en Raven software hebben immers een aantal klassieke maps als 'points of interest' doen terugkeren.

Wat meteen opvalt, is de nadrukkelijke aanwezigheid van water. De ontwikkelaars hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om gameplay in en rondom water te optimaliseren. Dit resulteert in het feit dat je kan zwemmen en wapens in het water kunt gebruiken. Ook zijn er verschillende watervoertuigen om jezelf en je team te verplaatsen.

call-of-duty-warzone-2-map-al-mazrah

De belangrijkste locaties

De Warzone 2 map Al Mazrah kent een aantal belangrijke locaties. Zoals op de bovenstaande kaart te zien is, zijn dit Oasis, Taraq Village, Al Mazrah City, Marshlands, Rohan Oil, Quarry, Hydroelectric, Al Sharim Pass, Caves, Observatory, Ahkdar Village, Port, Sa'id City, Airport, Sarrif Bay, Fortress, Cemetery en Sawah Village.

Zoals gezegd keert een aantal klassieke Call of Duty maps terug in in Call of Duty: Warzone 2 en Call of Duty: Modern Warfare 2. We lichten de belangrijkste locaties en de locaties van deze klassieke maps uit.

Al Mazrah City (Highrise)

Al Mazrah City is de grote stad. Je vindt er veel straten en hoge gebouwen die zich uitstekend lenen voor gevechten op korte afstanden. Highrise, uit Modern Warfare 2 (2009) vind je op één van de grote flatgebouwen. YouTuber 'Thebrokenmachine' nam alvast een kijkje.

warzone-2-map-highrise

Airport (Terminal)

Airport is een andere belangrijke locatie binnen Al Mazrah. Dit vliegveld bestaat natuurlijk uit een landingsbaan en een aantal kleine gebouwen. De bekende map Terminal vind je hier ook.

warzone-2-map-terminal

Quarry (Quarry)

Quarry bevindt zich in het westen van Al Mazrah. Binnen dit grote industriële terrein wordt kalksteen geproduceerd. Kenmerkend zijn de grote witte blokken kalksteen die verspreid over deze locatie te vinden zijn. De oplettende spelers herkennen de gelijknamige map uit Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

warzone-2-map-quarry

Ahkdar Village (Showdown)

Ahkdar Village is een klein dorp dat in het zuidoosten van Al Mazrah ligt. Deze locatie leent zich uitstekend voor gevechten op korte afstanden. Wat meteen opvalt, is het feit dat de multiplayer map Showdown in het centrum van dit dorp is opgenomen.

warzone-2-map-showdown

Hydroelectric

Hydroelectric is centraal gelegen in Al Mazrah. Op deze locatie wordt de gehele metropool van duurzame energie voorzien. Ook op deze plek speelt water een grote rol. Hydroelectric is vanuit plaatsen zoals Al Mazrah City, Marshlands en Sa'id City met een watervoertuig te bereiken.

warzone-2-map-hydroelectric

Observatory

De laatste belangrijke locatie is Observatory. Centraal gelegen in Al Mazrah staat een observatietoren met daaromheen een aantal kleine gebouwen. Deze locatie is geschikt voor mensen die zich snel na de eerste landing willen verplaatsen. Observatory is tevens het hoogst gelegen gebied.

warzone-2-map-observatory

Een kleinere map in ontwikkeling

Naar verluidt is een kleinere map voor Call of Duty: Warzone 2 in ontwikkeling. Dit wist de gerenommeerde insider Tom Henderson enkele maanden geleden te melden. Wat grootte en type gameplay betreft, zou deze map met Rebirth Island te vergelijken zijn.

Al met al kan geconcludeerd worden dat Call of Duty: Warzone 2 op de nieuwe map Al Mazrah meer tactische gameplay oplevert. Nieuwe voertuigen, elementen en interacties met wapens en loot zorgen ervoor dat de nieuwe battle royale wat langzamer speelt dan zijn voorganger.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.