Artikel

Alles over The Shop in Call of Duty: Warzone 2

Alles over The Shop in Call of Duty: Warzone 2

In Call of Duty: Warzone 2 gaat The Shop een belangrijke rol spelen. Het in-game aanschaffen van bruikbare voorwerpen is niet meer weg te denken uit de battle royale. In de nieuwste iteratie blijft deze functie dan ook bestaan, maar het werk net even anders. Wij leggen je er alles over uit.

Call of Duty: Warzone 2 is vanaf 16 november 2022 dé battle royale van de franchise. Op de nieuwe map Al Mazrah moeten de spelers de komende jaren als laatste in leven blijven. Daarbij kunnen ze gebruik maken van tal van nieuwe functionaliteiten, waaronder The Shop. Laten we kijken wat deze in-game winkel brengt.

The Shop in Call of Duty: Warzone 2

Ground loot is geweldig. Je gaat op zoek naar bruikbare items waarmee je tegenstanders kan uitschakelen. De nieuwe battle royale van Call of Duty kent gelukkig nog andere manieren om jezelf en je teamgenoten te bewapenen. Dit is waar The Shop kan in Call of Duty: Warzone 2 om de hoek komt kijken. Deze in-game winkel kan gezien worden als de vervanger van de Buy Station.

Ontwikkelaars Infinity Ward en Raven Software noemen The Shop een 'versterkte versie van de Buy Station'. Je kan hier items kopen die je helpen om net dat kleine beetje voordeel ten opzichte van je tegenstanders te behalen.

Je vindt The Shop verspreid over de map Al Mazrah. Wie dringend een bepaald voorwerp nodig heeft, opent de mini-map en gaat op zoek naar een winkelwagen-icoontje. Door op dit icoontje te klikken, zet je een marker die je naar de dichtstbijzijnde winkel brengt.

Wat koop je in The Shop?

Armor, killstreaks en gas maskers zijn voorbeelden van items die je in The Shop kan kopen. De battle royale is volledig met Call of Duty: Modern Warfare 2 geïntegreerd, wat betekent dat de killstreaks nieuw zijn. Gas maskers beschermen je ditmaal niet tegen een gevaarlijk gas, maar tegen een storm.

De belangrijkste items die je bij The Shop koopt, zijn wapens. De loadout drop marker is verleden tijd, maar je kan je favoriete primaire wapens nog altijd in de Gunsmith samenstellen en vervolgens kopen via The Shop. Secundaire wapens en equipment moeten op andere manieren verkregen worden.

In de eerste periode van Call of Duty: Warzone 2 zijn perks niet beschikbaar. Dit betekent dat je deze dan ook niet in The Shop kan aanschaffen. Equipment is daarentegen gemakkelijk als ground loot te verkrijgen, aldus Infinity Ward en Raven Software.

Iedereen die met vrienden speelt, krijgt er mee te maken: Squad Mate Buy Back. Ook dit koop je in The Shop. Zo is er altijd een mogelijkheid om terug te keren wanneer je de nieuwe Gulag niet overleefd hebt.

Tot slot introduceren de ontwikkelaars Limited Equipment. Dit zijn handige voorwerpen die slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar zijn.

Hoe verzamel je cash?

Om één van bovenstaande items in The Shop te kopen, moet je over in-game cash beschikken. In de eerste versie van Call of Duty's battle royale moet je opzoek naar een Supply Box of geluk hebben dat je het geld op een willekeurige plek op Caldera aantreft.

In Al Mazrah moet je iets logischer nadenken. In-game cash vind je hier namelijk ook in kassa's en andere locaties. Het gaat hier vaak om grote hoeveelheden. Landen in Al Mazrah City of bij Airport en op zoek gaan naar kassa's kan dus een goede strategie zijn om zo snel mogelijk je favoriete wapens te bemachtigen.

Wachten op één van de gratis loadout drops was voorheen een veelgebruikte strategie. In Call of Duty: Warzone 2 is dit er niet meer bij. Livestreamers en content creators die de battle royale al enkele uren hebben kunnen spelen, laten weten dat deze aanpassingen ervoor zorgen dat de nieuwe battle royale tactischer aanvoelt dan zijn voorganger.

Tot slot is het niet ondenkbaar dat Infinity Ward en Raven Software in een later stadium besluiten om loadout drop markers toch in Warzone 2's The Shop aan te bieden. De functie zit immers wel in Call of Duty: Modern Warfare 2.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.