Artikel

Alles over double XP in Warzone 2 en Modern Warfare 2

Alles over double XP in Warzone 2 en Modern Warfare 2

In Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone 2 kan double XP enorm bruikbaar zijn. Het levelen in Seasonal Prestige, vrijspelen van attachments voor je wapens en tal van andere zaken gaan een stuk sneller wanneer een dubbele hoeveelheid aan ervaring geactiveerd is. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is inmiddels gelanceerd en de nieuwe battle royale Call of Duty: Warzone 2 volgt snel. Beide games zijn volledig met elkaar geïntegreerd. Dat betekent dat je progressie tussen beide iteraties deelt, wel zo handig.

Het feit dat beide games met elkaar geïntegreerd zijn, biedt kansen. Dit geldt met name tijdens een double XP weekend of wanneer je double XP Tokens geactiveerd hebt. In dit artikel leggen we je er alles over uit en vertellen we je hoe je een verdubbeling aan ervaring optimaal benut.

Wanneer is het volgende double XP weekend?

Het is op dit moment niet duidelijk wanneer het volgende double XP weekend in Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2 actief is. Vermoedelijk kiest uitgever Activision ervoor om in de loop van Season 1 een dergelijk weekend te organiseren.

Wat is double XP in Call of Duty?

Progressie boeken doe je in Call of Duty middels ervaringspunten. Dit wordt XP genoemd. Hiermee stijg je in rank, speel je attachment voor je wapens vrij en boek je progressie binnen de battle pass. Laatstgenoemde is een seizoenspas waarmee je ieder seizoen nieuwe (cosmetische) content kan verdienen.

Om het spelers op sommige momenten wat makkelijker te maken, introduceert Activision zo nu en dan een double XP weekend in Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone 2. Tijdens zo'n weekend verdienen spelers twee keer zo veel ervaringspunten dan normaal.

Ook krijgen spelers in sommige gevallen double XP Tokens. Deze kunnen geactiveerd worden om vervolgens een uur lang twee keer zo veel ervaringspunten te verdienen. Op dit moment zijn er drie soorten double XP:

  • Double XP
  • Double weapon XP
  • Double battle pass XP

Hoe benut je in Warzone 2 double XP?

Call of Duty: Warzone 2 is in trek. De nieuwste battle royale van de franchise zit vol met nieuwe wapens uit de Multiplayer en meta is aan verandering onderhevig. Dit betekent dat spelers er verstandig aan doen om een groot aantal wapens te level om zo hun arsenaal uit te breiden. Maar, hoe doe je dit zo snel mogelijk?

Om eerlijk te zijn, is de battle royale daar niet de juiste locatie voor. Maar, mocht je geen geld voor Call of Duty: Modern Warfare 2 willen betalen, dan is er toch nog een aantal mogelijkheden.

Wil je zo veel mogelijk reguliere ervaringspunten in de wacht slepen, dan moet je actie opzoeken. Tegenstanders uitschakelen, loot verzamelen en contracten voltooien zijn hier uitstekende voorbeelden van. Weet je daarnaast ook nog al laatste in leven te blijven, dan ontvang je een bonus.

Wil je een specifiek wapen levelen, dan zorg je er in eerste instantie voor dat je dat wapen gebruikt. Mocht je een contract voltooien of andere acties ondernemen die XP opleveren, dan heeft dit ook effect op je wapen. Staar je dus niet blind op het uitschakelen van tegenstanders.

call-of-duty-modern-warfare-2-double-xp

Hoe benut je in Modern Warfare 2 double XP?

Call of Duty: Modern Warfare 2 is dé plek om van double XP te profiteren. Of je nu voornamelijk de battle royale, Multiplayer of Special Ops speelt, tijdens een double XP weekend of tijdens het gebruiken van double XP tokens, start je bij voorkeur deze game op.

Wanneer een verdubbeling van ervaringspunten actief is, speel je op een kleine map. Hier kom je immers sneller in aanraking met tegenstanders en krijg je dus meer mogelijkheden om je score uit te breiden. Daarnaast speel je één van de game modi Hardpoint of Kill Confirmed.

Dan is er nog een aantal trucjes om de hoeveelheid XP die je binnenhaalt te vergroten. Speel om te beginnen met scorestreaks in plaats van killstreaks. De ervaring leert immers dat deze gemakkelijker zijn te behalen. Kies daarbij voor scorestreaks die je zelf niet hoeft te besturen. Denk bijvoorbeeld aan een UAV, Counter-UAV en een Advanced UAV of S.A.E.

Verder is een Decoy Grenade een handige tactical equipment. Je ontvangt immers assistentiepunten voor iedere speler die in de buurt van dit voorwerp wordt uitgeschakeld. Tot slot is het verstandig om te allen tijde te spelen om de wedstrijd te winnen. Dit levert namelijk een bonus op die mooi meegenomen is.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.