Nieuws

Call of Duty: Warzone Mobile nu op sociale media

Call of Duty: Warzone Mobile nu op sociale media

Activision heeft voor Call of Duty: Warzone Mobile officiële Twitter- en Instagram-accounts aangemaakt. Daarmee zet de uitgever een nieuwe stap richting de release van hun nieuwe battle royale voor smartphones en tablets.

Op 10 maart van dit jaar werd Call of Duty: Warzone Mobile officieel aangekondigd. Activision deed op dat moment een oproep aan softwareontwikkelaars en andere specialisten om zich bij betrokken studio's aan te sluiten. Sindsdien bleef het stil, tot vandaag.

De accounts van Call of Duty: Warzone Mobile op sociale media zijn te vinden via '@WarzoneMobile' (Twitter) en 'codwarzonemobile' (Instagram). Het Instagram-account is inmiddels geverifieerd en van een blauw vinkje voorzien.

Wat is Call of Duty: Warzone Mobile?

Call of Duty: Warzone Mobile is een battle royale. Gamers op Android en iOS moeten net als op de spelcomputers als laatste in leven zien te blijven. Daarbij maken ze gebruik van dezelfde functies. Voorbeelden hiervan zijn de Warzone loadouts, buy stations en armor plates.

Dat Activision deze stap zet, komt niet als een verrassing. Mobile gaming zit immers in de lift. Sterker nog, het aantal Call of Duty-spelers dat zijn of haar tegenstanders op een smartphone of tablet uitschakelt, is inmiddels groter dan het aantal spelers dat van een spelcomputer gebruik maakt.

Vermoedelijk is de map Verdansk in deze battle royale te spelen. Alex Summers, Manager Live Operations van Activision, heeft immers aangegeven dat de alom bekende map terugkeert binnen de franchise. Het is duidelijk geworden dat dit niet binnen Call of Duty: Warzone 2 gebeurt, dus is de nieuwe battle royale de enige optie.

Nieuwsgierige gamers hoeven niet lang op nieuwe informatie te wachten. Call of Duty Next moet deze groep van meer informatie voorzien. Tijdens dit evenement maken Activision en verschillende ontwikkelaars duidelijk wat de franchise de komende twee jaar te wachten staat.

Direct na dit evenement start de Call of Duty bèta en niet veel later wordt Call of Duty: Modern Warfare 2 uitgegeven. De nieuwste battle royale volgt drie weken later en daarna is Call of Duty: Warzone Mobile aan de beurt. Een officiële releasedatum is nog niet bekend gemaakt.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.