Artikel

Call of Duty: Warzone (2) krijgt Ranked Play

Call of Duty: Warzone (2) krijgt Ranked Play

Call of Duty: Warzone (2) krijgt Ranked Play. Dat is goed nieuws, want fans van de battle royale wachten al geruime tijd op een competitieve modus. Om de game ook in de toekomst relevant te houden, doet Infinity Ward er verstandig aan om deze weg in te slaan. Hoe dit precies zit en wat je kan verwachten? Dat gaan we uitleggen.

Van oudsher is Call of Duty een casual first-person shooter. De ontwikkelaars nemen dit mee in de totstandkoming van hun games. Toch wordt de esportscommunity binnen Call of Duty steeds groter, wat zich weerspiegelt in het succes van Ranked Play.

Embedded content: https://twitter.com/TheGhostOfHope/status/1546896544565284864

Ranked Play éérst naar Warzone, dan Warzone 2

Voor de competitieve Warzone-spelers hebben we goed nieuws: Ranked Play komt naar hun favoriete battle royale. Volgens de gerenommeerde leaker TheGhostOfHope is Infinity Ward voornemens om samen met Raven Software Ranked Play in de battle royale te introduceren.

Het gaat in eerste instantie om een testversie op de map Caldera binnen het huidige Warzone. Hiermee tracht Infinity Ward voldoende informatie en feedback te verzamelen om vervolgens in Call of Duty: Warzone 2 de definitieve Warzone Ranked Play modus te introduceren.

Voor veel spelers zal het een teleurstelling zijn dat Ranked Play in eerste instantie tot Caldera beperkt blijft. Rebirth Island en Fortune's Keep zijn immers populaire maps die zich uitstekend zouden leden voor een competitieve modus.

Warzone 2 heeft Ranked Play nodig

Call of Duty: Warzone 2 belooft een knaller van een battle royale te worden. De game wordt volledig geïntegreerd met Call of Duty: Modern Warfare 2 en moet volgens de ontwikkelaar een nieuw tijdperk van de first-person shooter inluiden.

De battle royale krijgt een nieuwe map met populaire locaties uit voorgaande games. Ook worden nieuwe mechanismen geïntroduceerd. Denk aan zwemmen en de mogelijkheid om aparte onderdelen van voertuigen te vernietigen om de mobiliteit van tegenstanders te verminderen. Afijn, tal van redenen om de game bij de release te proberen.

Om deze spelers voor een langere periode aan de game te verbinden, moeten ontwikkelaars iets bieden waarvoor men terug blijft komen. Op dit moment trachten de ontwikkelaars elke twee maanden met nieuwe toffe content op de proppen te komen. Valt deze content tegen, dan zien we spelersaantallen dalen.

Warzone 2 Ranked Play zorgt er waarschijnlijk voor dat deze spelersaantallen stabieler blijven. De fanatieke spelers hebben immers een reden om de game frequent te blijven spelen, ook al valt de op dat moment actieve content tegen. Dit sluit aan bij hetgeen Modern Warfare 2 nodig heeft om eens succes te worden.

Mogelijkerwijs zorgt Ranked Play ook voor een stroom nieuwe spelers. Een competitieve modus is namelijk een opstapje naar grote Warzone 2-toernooien. Net als de Call of Duty League tonen deze toernooien een format wat casual spelers zelf ook spelen. Dit zorgt voor binding met esports.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=oyug-aslSiw

Daarnaast genieten grote esportsevenementen altijd de nodige aandacht. Recentelijk heeft een groot Apex Legends-toernooi plaatsgevonden waar op het hoogtepunt meer dan 600.000 fans naar keken. Dit is uitstekende reclame en zorgt ongetwijfeld dat nieuwe spelers de game uitproberen.

Tot slot is Ranked Play simpelweg iets waar de community al langer om vraagt. Om de band met huidige spelers sterken te maken, doen Raven Software en Infinity Ward er verstandig aan om de competitieve modus te introduceren.

Call of Duty: Warzone 2 wordt in navolging op Modern Warfare 2 uitgebracht. De verwachting is dat de nieuwe battle royale vanaf de laatste maand van 2022 te spelen is.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.