Nieuws

Call of Duty in de toekomst speelbaar via Xbox Game Pass

Call of Duty in de toekomst speelbaar via Xbox Game Pass

Call of Duty games zijn in de toekomst via te Xbox Game Pass te spelen. Dit laat Phil Spencer op de website van Microsoft weten. In een blogpost deelt de CEO van Microsoft Gaming zijn visie op de overname van uitgever Activision Blizzard.

In januari werd duidelijk dat Microsoft voornemens is om uitgever Activision Blizzard over te nemen. Deze overname heeft tot gevolg dat de first person shooter Call of Duty eigendom van de Amerikaanse multinational wordt. Dit nieuws zorgde voor onrust.

Gaming voor iedereen

Phil Spencer geeft in de blogpost aan dat Microsoft ernaar streeft om gaming voor iedereen toegankelijk te maken. Één van de manieren waarop de organisatie dit wil realiseren, is middels de Xbox Game Pass, een abonnementsdienst waarmee gamers voor een vast bedrag per maand toegang krijgen tot een groot aantal games.

Volgens Spencer is het de bedoeling dat ook Call of Duty binnen de Xbox Game Pass beschikbaar zal zijn. Daarnaast benadrukt de CEO van Microsoft Gaming niet voor de eerste keer dat de first-person shooter in dezelfde vorm op PlayStation beschikbaar blijft. De werkwijze met Minecraft wordt als voorbeeld gegeven.

De laatste jaren zit mobile gaming in de lift. Dit is ook bij Microsoft duidelijk geworden. Om gamers op alle platformen, waaronder smartphones en tablets van zo veel mogelijk opties te voorzien, wordt de Xbox Game Pass zo ingericht dat ook deze doelgroep daarvan kan profiteren.

De Xbox Games Pass is een abonnementsdienst waarmee gamers voor een vast bedrag per maand toegang krijgen tot honderden games. Deze kun je op console, pc of in de cloud spelen. Naast een grote hoeveelheid games zijn Xbox Live Gold en een EA Play-lidmaatschap inbegrepen. In de nabije toekomst komen daar, mocht de overname doorgaan, games van Activision Blizzard bij.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.