Competitie

Dutch League

Informatie

De Dutch League is de officiële Nederlandse League of Legendscompetitie. De competitie bestaat uit een Spring- en Summer Split én een nationale finale. Elke split bestaat uit acht speelweken en wordt in een online Double Round Robin gespeeld. Na die acht weken volgen er playoffs waaraan de vier beste teams uit de reguliere split deelnemen. De uiteindelijke winnaar van de playoffs wint de Split en verdient 7500 euro. Daarnaast verdient de winnaar een ticket voor de play-in stage van de European Masters.

Teams verdienen ook Championship Points naar verhouding van hun behaalde stand aan het einde van elke Split. Aan het einde van het jaar, als de Spring- en Summer Split gespeeld zijn, worden de vier teams met de meeste Championship Points uitgenodigd voor de landelijke finales. De winnaar van deze finales mag 10.000 euro bijschrijven.

Tussen de verschillende Splits en de landelijke finale is er een transferperiode. Het is de teams toegestaan om in deze periode veranderingen in hun line-up te maken.

Eindstand Dutch League

1. PSV Esports (0-0)
2. LowLandLions (0-0)
3. Team THRLL (0-0)
4. Dynasty (0-0)
5. mCon esports (0-0)
6. Echo Zulu (0-0)

Speeldagen

Alle wedstrijden in de Dutch League worden op dinsdagavond gespeeld in een best-of-one format. Elke speeldag, met uitzondering van 23 juni en 20 juli wanneer er drie wedstrijden gespeeld worden, worden er vier wedstrijden gespeeld. De wedstrijden beginnen om 19:00 uur en zijn live te volgen op Twitch.

Speelronde 1 - 2 juni
Speelronde 2 - 9 juni
Speelronde 3 - 16 juni
Speelronde 4 - 23 juni
Speelronde 5 - 30 juni
Speelronde 6 - 6 juli
Speelronde 7 - 13 juli
Speelronde 8 - 20 juli

Stream

Kampioenen

2020 Spring - Defusekids

Deel: