Competitie

Belgian League

Informatie

De Belgian League is de officiële Belgische League of Legends-competitie. De competitie bestaat uit een Spring-en Summer Split én een nationale finale. Elke split bestaat uit acht speelweken en wordt in een online Double Round Robin gespeeld. Na die acht weken volgen er playoffs waaraan de vier beste teams uit de reguliere split deelnemen. De uiteindelijke winnaar van de playoffs wint de Split en verdient 7500 euro. Ook verdient de winnaar een ticket voor de play-instage van de European Masters.

Teams verdienen ook Championship Points naar verhouding van hun behaalde stand aan het einde van elke Split. Aan het einde van het jaar, als de Spring en Summer Split gespeeld zijn, worden de vier teams met de meeste Championship Points uitgenodigd voor de landelijke finales. De winnaar van deze finales mag 10.000 euro bijschrijven.

Tussen de verschillende Splits en de landelijke finale is er een transferperiode. Het is de teams toegestaan om in deze periode veranderingen in hun line-up te maken.

Tussenstand Belgian League

1. RSCA Esports 2-0
2. 
Sector One 2-0
3. 
Aethra Esports 0-1
4. 
Brussels Guardians 0-1
5. 
KVM Esports 0-1
6. 
TEAM 7AM 0-1

Deelnemende teams

Speeldagen

Alle wedstrijden in de Belgian League worden op maandagavond in een best-of-one format gespeeld. Elke speelronde, met uitzondering van die op 22 juni en 20 juli wanneer slechts drie wedstrijden gespeeld worden, zijn er vier wedstrijden. De wedstrijden zijn live volgen op Twitch met Nederlands en een Frans commentaar.

Speelronde 1 - 1 juni
Speelronde 2 - 8 juni
Speelronde 3 - 15 juni
Speelronde 4 - 22 juni
Speelronde 5 - 29 juni
Speelronde 6 - 6 juli
Speelronde 7 - 13 juli
Speelronde 8 - 20 juli

Stream

Kampioenen

2020 Spring - Sector One

Deel: