Artikel

PGL Major Antwerpen 2022: dit zijn de Challengers

PGL Major Antwerpen 2022: dit zijn de Challengers

De PGL Major Antwerp gaat vandaag van start bij onze zuiderburen. In de eerste fase waarin van het toernooi, die duurt tot 12 mei, strijden zestien teams die zich hebben gekwalificeerd als Challengers of Contenders voor een plekje in de Legends-fase. Hier gaan we in op de teams die zich hebben gekwalificeerd als Challengers.

Ence #4

ENCE is terug van weggeweest. Het team, misschien wel het bekendst vanwege hun voormalige top-speler Allu en het meme-waardige nummer EZ4ENCE van The Verkkars, staat op het moment op de vierde plek in de HLTV-wereldranglijst. Ze zijn dan ook het hoogst-genoteerde Challenger team in de major. Ze wonnen in de finale van de BLAST Premier Spring Showdown van Astralis en werden tweede in de ESL Pro League.

G2 #6

Een andere naam die velen niet in de Challengers zouden verwachten, is natuurlijk G2. Dit jaar begon goed voor het team met goede resultaten in de groepsfase van BLAST Premier Spring en een tweede plek bij IEM Katowice, maar daarna ging het bergafwaarts. Desondanks beschikt het team over voldoende vuurkracht om de andere teams te verslaan met de neefjes Niko en huNter, maar ook het jonge Russische AWP-talent m0NESY kan nog wel eens gevaarlijk zijn voor de tegenstanders.

Niko Hunter Kovacs G2

Astralis #9

Het Astralis dat de Counter-Strike: Global Offensive competitive scene domineerde en maar liefst drie Majors wonnen is al een tijdje dood. Dupreeh, Magisk en Zonic zijn allemaal naar Vitality verhuisd en Device zit bij NIP op de bank. Het team is na dit verlies flink gezakt in de rankings. Met de toevoeging van k0nfig en blameF kwam er iets meer hoop voor de Denen en sinds ze de jonge AWP-speler Farlig hebben toegevoegd, ziet hun spel er een stuk beter uit.

Vitality #11

Vitality als team moet nog steeds zijn plekje vinden in de competitive CSGO scene. Het voormalige volledige Franse team heeft nu de bovengenoemde Magisk en Dupreeh toegevoegd aan het team met Zonic als coach. Theoretisch gezien moeten de Denen en Fransen domineren, helemaal met ZywOo in het team. De jonge Fransman is twee jaar op rij als beste speler gekozen en vorig jaar werd hij tweede achter S1mple. De superster moet tijdens de Challengers wel tot leven komen, wilt Vitality een reële kans maken om te kwalificeren voor de Legends.

MIBR #23

MIBR, kort voor Made In Brazil, is niet meer het team dat het ooit was. Na de originele line-up met Braziliaanse supersterren zoals FalleN, coldzera en fer heeft het team veel spelers versleten. Tarik en Stewie2k hebben nog geprobeerd om van MIBR een Major-winnend team van te maken, maar dat is nooit gelukt.

De huidige line-up is sinds januari van dit jaar bij elkaar en ze zijn van nummer 56 op de ranglijst gestegen naar een respectabele nummer 23. Ze hadden zich als eerste CS:GO team geplaatst voor de Major. Ze hebben alleen nog weinig succes gehad tegen de hogere-geplaatste teams, maar misschien is het daar nu tijd voor.

forZe #26

Het feit dat forZe überhaupt in de Challengers te vinden zijn, is voor vele critici een gelukje. In de RMR, de kwalificatieronde voor de Major, kregen ze een gelukje met de manier waarop de wedstrijden ingedeeld waren en zelfs toen hadden ze het moeilijk. Jerry, de in-game leader van het team, zal hard zijn best moeten doen om het team naar enig succes te tillen.

Bad News Eagles #28

De grootste verrassing van dit jaar is toch wel de kwalificatie van Bad News Eagles. De spelers van dit team zijn voornamelijk bekend omdat ze in FPL spelen, met rigoN en juanflatroo twee namen die vaak voorbij komen in fragmovies op YouTube of Reddit. Het team is ook gigantisch populair onder hun eigen landgenoten. Het is de eerste keer dat een team uit Kosovo op zo’n groot podium terecht komt. De Minister-President van Kosovo maakte onlangs nog een bezoekje aan het team tijdens hun bootcamp.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=xlSLqDePHGo

Imperial #32

Imperial is het team met de oudste spelers in dit toernooi. De naam Imperial zegt de gewinterde Counter-Strike fan wellicht niets, maar de namen in dit team zijn legendarisch. FalleN is de legendarische in-game leader van SK, Luminosity en MIBR, fer en boltz zijn ook bekende namen in de CS-wereld en VINI maakte eerst furore bij FURIA en is nu de jongste speler van Imperial.

fnx is de interessantste naam in de line-up. De 32-jarige veteraan heeft maar in twee Majors, in CS:GO en 1.6, gespeeld en ze allebei gewonnen. Een leuk feitje om deze lijst te mee te eindigen: fnx won ESWC 2006 op 16-jarige leeftijd als de jongste speler en begint deze Major als oudste speler.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf