Artikel

PGL Major Antwerpen 2022: dit zijn de Contenders

PGL Major Antwerpen 2022: dit zijn de Contenders

De PGL Major Antwerp gaat vandaag van start bij onze zuiderburen. In de eerste fase waarin van het toernooi, die duurt tot 12 mei, strijden zestien teams die zich hebben gekwalificeerd als Challengers of Contenders voor een plekje in de Legends-fase. Hier gaan we in op de teams die zich hebben gekwalificeerd als Challengers.

Outsiders #10

Outsiders, voorheen bekend als Virtus.Pro, is de hoogst-genoteerde Contenders team in de eerste fase van de Major maar hun huidig niveau laat dit niet zien. In het meest recente ESL Pro League seizoen was het teams niets waard en tijdens de kwalificatie voor de Major was het lang onduidelijk of ze het wel gingen redden. Uiteindelijk wisten ze op het nippertje de laatste plek weten te veroveren. Onduidelijkheden om de toekomst van het team vanwege de Russische sancties zullen vast ook niet meehelpen, maar als dit team eenmaal wakker is, zijn ze moeilijk te stoppen.

Liquid #13

Liquid is de grootste hoop voor Noord-Amerika om een Major-winnend team neer te zetten. Het team is dit jaar een ware metamorfose ondergaan. Stewie2k en Twistzz gingen weg en daarvoor in de plek kwamen de franse superster Shox en oSee. Vooral oSee verrast enorm op de AWP en moet samen met de andere sterren van het team het imago van Noord-Amerika redden. De recente resultaten in ESL Pro League beloven in ieder geval veel goeds.

Liquid CSGO

Complexity #22

Complexity is het tweede Amerikaanse team op de lijst. Ze beschikken over een jonge line-up die veel kan bereiken. Het team had zich overtuigend gekwalificeerd voor zowel de PGL Major als voor IEM Dallas met mooie overwinningen op de Brazilianen in TeamOne, 00NATION en GODSENT. De supersterren van Complexity, floppy en Grim, zijn ook tegen de hogere genoteerde teams een geweldige toevoeging aan het team.

Spirit #25

Ook Spirit beschikt over een team met veel jonge talenten die best nog wel eens menig team kan verrassen. De Russen hebben recentelijk succes geboekt in kleinere toernooien waar ze konden laten zien waar ze tot in staat zijn. Ze hebben daarentegen nog maar weinig resultaten geboekt tegen betere teams. Tijdens de kwalificatie voor de Major hebben ze ternauwernood verloren van ENCE dus de potentie is er.

Eternal Fire #29

Eternal Fire komt vlammend de Major in na een fantastisch resultaat in de kwalificaties. Het Turkse superteam had allesbehalve een makkelijke route, maar wist uiteindelijk toch de grootmachten van fnatic en OG te verslaan. Het team staat onder leiding van XANTARES, de voormalige speler voor Space Soldiers en BIG, en hij staat dan ook bekend vanwege zijn aggressieve speelstijl. Samen met de fantastische AWP’er Woxic, bekend van MOUZ, kan dit team de nodige tegenstander compleet verrassen.

9z #30

Zuid-Amerikaanse Counter-Strike is niet alleen maar Brazilië. De line-up van 9z bestaat uit spelers uit Uruguay, Chili en Argentinië en geen enkele Braziliaan in het zicht. Blijkbaar zit Counter-Strike daar gewoon in het water, want 9z heeft dezelfde wilskracht als de Brazilianen.

RMR-Americas-9z-Team-is-one-step-away-from-the-1200x800

Tijdens de kwalificatie voor de Major stonden ze op 0-2 waardoor ze vijf best-of-3’s moesten winnen om zich te kwalificeren. Dit was haast een onmogelijke opdracht, maar het onmogelijk werd het mogelijke. Het team versloeg grote namen in de regio zoals Evil Geniuses, 00NATION en paiN om uiteindelijk in België terecht te komen. Wellicht doen ze het wel gewoon een tweede keer?

Renegades #51

Australië is altijd vertegenwoordigd geweest op het grootste podium van Counter-Strike: Global Offensive en de naam Renegades komt iedereen dan ook bekend voor. De Australiërs zijn onverslaanbaar in hun eigen regio en land, maar het wordt een uitdaging om deze kennis toe te passen tegen teams die ze niet zo goed kennen. De persoon die de rest van de wereld moet overtuigen van hun kracht is de veteraan Sico en hij wordt daarbij geholpen door Liazz, voormalige speler van 100 Thieves.

IHC #52

IHC is de grootste verrassing aan de Contenders-kant van de Major. Bijna niemand had überhaupt van dit team gehoord voordat het huidige Major-traject begon. Dit is dan ook het eerste team uit Mongolië die zich ooit heeft weten te plaatsen voor een Counter-Strike Major. Ze wisten in de aanloop naar de Major de favorieten uit de regio, TYLOO en het eerder genoemde Renegades, op overtuigende manier te verslaan.

De stap naar internationale Counter-Strike zal een moeilijke worden, maar het feit dat ze op het grote podium zullen strijden voor een plek in Challengers is al een overwinning zelf.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf