Artikel

PGL Major Antwerpen 2022: dit zijn de Legends

PGL Major Antwerpen 2022: dit zijn de Legends

Vandaag begint de groepsfase van de PGL Major Antwerp 2022 waarin zestien teams het met elkaar uitvechten voor een plekje in de play-offs, de zogenaamde Champions-fase van het toernooi. De groepsfase wordt gespeeld in de Swiss-format waarin je punten verzamelt of verliest voor elke best-of-1 die je speelt. Beslissende wedstrijden om naar de play-offs te gaan of om niet uit het toernooi te liggen, worden in een best-of-3 formaat gespeeld.

Acht teams hebben zich tijdens de kwalificaties voor de Major, de Regional Major Rankings, geplaatst voor de Legends en acht teams hebben zich door de Challenger-fase omhoog gewerkt.

Nieuwe Legends

Er zijn paar verrassende resultaten geboekt onder de challengers en contenders. Het verbaast niemand dat de favorieten G2 Esports, Team Vitality en Ence zich hebben geplaatst, maar dat we Bad News Eagles en Imperial Esports ook terug zien, is wel een verrassing.

Team Spirit en Outsiders hebben het ook goed gedaan en na een verschrikkelijke start is het Team Liquid gelukt om elk team 2-0 te verslaan om zich te plaatsen voor de Legends. De laatste wedstrijd speelden ze tegen aartsrivaal Astralis die ze door een paar meesterlijke rondes van hun in-game leader nitr0 hebben weten te winnen. Een major zonder drievoudig Major-winnaars Astralis zal toch even vreemd blijven.

PGL Major Antwerp Astralis

Dit zijn de Legends waar onze voormalige contenders en challengers tegen gaan vechten.

FaZe #1

FaZe begint de PGL Major als gedoodverfde favoriet om het hele toernooi te winnen. Het jaar 2022 is tot nu toe een groot succes gebleken voor het internationale team wiens spelers ieder uit verschillende landen komen. Dit jaar hebben ze zowel IEM Katowice en ESL Pro League gewonnen en iets meer dan een maand geleden hebben ze Natus Vincere van de nummer één plek van de wereld gestoten. De play-offs zouden dan ook slechts een formaliteit moeten zijn, maar je weet het nooit.

Natus Vincere #2

Natus Vincere, of NaVi, komen de major binnen met het doel om hun titel te verdedigen. NaVi won eind vorig jaar de PGL Major Stockholm 2021 zonder ook maar één map te verliezen, dat was nog nooit voorgekomen in CS:GO geschiedenis. Dit jaar ziet er wat minder rooskleurig uit voor het team van S1mple, de beste speler van de wereld en winnaar van Esports Awards 2021.

maxresdefault-1

Teleurstellende resultaten tijdens IEM Katowice en ESL Pro League leggen de druk bij dit legendarische team. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de invasie van Oekraïne, het land van s1mple, b1t en de coach van Navi, reden genoeg is voor de recente dip van het team.

Cloud9 #4

Ja, je leest het goed. Cloud9 heeft weer een team in Counter-Strike: Global Offensive. De Noord-Amerikaanse organisatie heeft vorige maand het voormalige Gambit-team opgekocht. Hiermee maakt Cloud9 meteen een grote kans om een tweede majortitel aan hun repertoire toe te voegen.

Het team is dit jaar erg consistent geweest ondanks de vele problemen rondom hun voormalige Russische organisatie waardoor ze onder de naam ‘Players’ moesten spelen Ze vlogen door de RMR heen en kunnen op een goede dag elk team verslaan.

Heroic #5

Heroic is op dit moment het paradepaardje van Deense Counter-Strike nu Astralis al meer dan één jaar lang niet met de absolute top mee kan doen en twee dagen geleden werden ze door Team Liquid geëlimineerd. Heroic heeft zich op meesterlijke wijze voor de PGL Major gekwalificeerd tijdens de RMR zonder maar één map te verliezen met als hoogtepunt de winst over een sterke Natus Vincere.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=VUCSQlU1Ffk

Heroic is een hecht team en de enthousiaste team captain cadiaN zorgt ervoor dat iedereen altijd de drang heeft om elk team te vernietigen in de server. Met een indrukwekkende map pool en een team dat mentaal sterk is, kan het zomaar zijn dat Heroic de trofee mee naar Denemarken neemt.

FURIA #7

FURIA is altijd al een explosief team geweest met arT die bijvoorbeeld letterlijk met een P90 mid op komt rennen op Mirage, maar vorig jaar stopte het succes van het team. Maar er zit nu weer method in the madness, want FURIA ziet er wederom erg sterk uit. De Brazilianen wisten het tot de top 4 te schoppen in ESL Pro League en ze kwamen ongeslagen de Noord-Amerikaanse RMR door om zich te plaatsen voor de major. Het team heeft afgelopen week gebootcampt in Nederland dus ze zijn er helemaal klaar voor.

Embedded content: https://twitter.com/FURIA/status/1524837903846756352

NIP #8

De Ninjas in Pyjamas, of NIP, zitten in een lastig parket. De drievoudige Deense Major-winnaar Device, voormalig van Astralis, zit nog steeds thuis met een burn-out en het team heeft de laatste tijd meerdere spelers uitgeprobeerd in het team. Zijn landgenoot es3tag heeft recentelijk de AWP overgenomen uit noodzaak. De nieuwe aanwinst van de voormalige Fnatic-speler Brollan lijkt wel een nodige boost te geven aan het team. NIP heeft prima resultaten geboekt de afgelopen maanden, maar de onduidelijke situatie rondom het team schept geen grote verwachtingen.

Copenhagen Flames #14

Copenhagen Flames was de ultieme verrassing tijdens de vorige major met een indrukwekkende 3-0 winst in de Challengers-fase waarin ze Astralis, BIG en Heroic hadden verslagen. In de Legends-fase stonden ze op het punt om Champions te worden, maar ze verloren uiteindelijk in overtime van NIP.

Sindsdien heeft het team de nodige up’s & down’s meegemaakt maar de recente resultaten van het team beloven veel goeds. Tijdens de RMR wisten ze zich wederom onverslagen te kwalificeren waaronder een winst over hun rivalen NIP. Copenhagen Flames heeft genoeg potentie om enkele topteams onaangenaam te verrassen.

BIG #15

BIG staat niet hoog in de wereldranglijst, maar de Duitsers komen de major in met een sterk momentum. De Duitse veteraan Gob B is onlangs als coach weer bij het team gekomen en de nieuwe aanwinst Krimbo gooit grote ogen in de Counter-Strike wereld. Tijdens de RMR hebben ze zich net als Copenhagen Flames ook onverslagen geplaatst voor de major en BIG is het laatste team dat FaZe heeft verslagen.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf