Nieuws

Red Bull Flick gewonnen door AWP Abusers

Red Bull Flick gewonnen door AWP Abusers

De Nederlandse finale van het CS:GO-toernooi Red Bull Flick is gewonnen door AWP Abusers. Sven 'Astrum' Brouwer en Giovanni 'Wumbo' Türkeli speelden afgelopen weekend uitstekend en wisten daardoor de nationale finale te winnen.

Red Bull Flick is een Counter-Strike: Global Offensive toernooi dat in teams van twee spelers wordt gespeeld. De teams strijden binnen een unieke game modus genaamd King of the Hill dat doet denken aan Hardpoint van Call of Duty. Het is de bedoeling dat men één van de drie locaties op de map zo lang mogelijk weet vast te houden.

De teams streden om verschillende (hardware) prijzen en de titel Nationaal Kampioen Red Bull Flick 2022. Wellicht nog belangrijker is het ticket voor het internationale Red Bull Flick World Final dat later dit jaar in Kopenhagen wordt gespeeld.

Embedded content: https://twitter.com/redbullNED/status/1571258400343744514

MonkaS ijzersterk, maar AWP Abusers wint

Het was allesbehalve vanzelfsprekend dat AWP Abusers er met de winst vandoor zou gaan. Titelverdediger MonkaS speelde immers een ijzersterke kwartfinale tegen RedWave Esports. Ook in de halve finale liet MonkaS zien dat zij tot de beste Counter-Strike: Global Offensive-teams in Nederland behoort.

AWP Abusers had na een eenvoudige kwartfinale wat meer moeite in de halve eindstrijd. De wedstrijd werd uiteindelijk wel gewonnen. Het team Breda United werd verslagen en Astrum en Wumbo konden zich opmaken voor de grote nationale finale.

AWP Abusers en MonkaS gingen in de finale gelijk op. De eerste map werd door de titelverdediger gewonnen en AWP Abusers wist de tweede map naar zich toe te trekken. Dit betekende dat er een alles beslissende derde map aan te pas moest komen. Deze werd uiteindelijk door Astrum en Wumbo gewonnen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.