Nieuws

Valve betaalt live-tickets voor The International 10 terug

Valve betaalt live-tickets voor The International 10 terug

Valve, de ontwikkelaar van Dota 2 en de organisator van The International 10, het grootste toernooi in de MOBA-game tot nu toe, laat weten dat het alle tickets terugbetaalt aan mensen die live het evenement wilden gaan bijwonen in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Vanwege onzekerheden rond de ontwikkeling van het coronavirus in Roemenië en de wereld, heeft Valve besloten dat Dota 2-fans niet live The International kunnen bijwonen: het bedrijf wil geen risico's nemen en het evenement zo veilig mogelijk laten verlopen. The International 10 begint nog steeds volgens planning op 7 oktober 2021.

Embedded content: https://twitter.com/DOTA2/status/1444459549021245440?s=20

Het is de zoveelste tegenslag voor The International 10: het toernooi werd al een jaar uitgesteld vanwege het coronavirus, waarna gastland Zweden het toernooi ook in 2021 niet toestond: esports wordt in het Scandinavische land niet erkend als sport, waardoor The International 10 niet als bijzonder evenement kon worden aangemerkt en het vrijwel onmogelijk werd voor buitenlandse spelers om een visum te krijgen.

Uiteindelijk kon het toernooi worden verplaatst naar Roemenië, inclusief kaartverkoop voor een live publiek bij The International 10. Nu heeft Valve besloten om toch geen live publiek toe te laten bij het evenement: hoewel het bedrijf alles op alles zette om "fans live te mogen verwelkomen bij het evenement", kon Valve niet langer garanderen dat "de gezondheid en het welzijn van zowel het publiek als deelnemers voorop gesteld kan worden".

Coronabesmettingen bij Team Aster

Mogelijk heeft de beslissing van Valve te maken met de recente gevallen van coronabesmettingen onder leden van het Chinese Team Aster, zo meldt onder meer Upcomer: volgens een item op Esports.gg hebben maar liefst zes mensen van Team Aster het coronavirus opgelopen bij een bootcamp-evenement in Roemenië, waaronder een aantal spelers, de leider van het team en de assistent-coach. Bootcamp-organisator PGL, een Roemeense esports-organisatie, wordt bekritiseerd omdat het te weinig zou hebben gedaan om de veiligheid van de aanwezigen te garanderen.

Embedded content: https://twitter.com/babyolingg/status/1443149144172883969?s=20

Vooralsnog lijkt The International 10 gewoon door te gaan, maar uiteraard is alles rond het evenement een stuk onzekerder geworden door de recente ontwikkelingen. Of de record-prijzenpot van The International 10 dit jaar ook daadwerkelijk zal worden uitgekeerd, is dus nog even afwachten.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate