Nieuws

Valve kondigt kaartverkoop voor The International 10 aan

Valve kondigt kaartverkoop voor The International 10 aan

Gisteren heeft Valve aangekondigd dat de kaartverkoop voor de Dota 2: The International 10 op woensdag 22 september van start gaat. Het bedrijf geeft ook aan dat er een paar veranderingen zijn aan het evenement en dat voor alle Dota-spelers het The International Compendium gratis is.

De kaartverkoop begint volgende week woensdag en fans kunnen alleen kaartjes kopen voor het hoofdevenement dat plaatsvindt van 12 tot en met 17 oktober. De kaartjes worden verkocht in bundels van twee dagen, fans kunnen kiezen uit drie opties: Midweek 1 (12 en 13 oktober), Midweek 2 (14 en 15 oktober) en Finals (16 en 17 oktober). De Midweek bundels kosten 249 lei wat ongeveer 50 euro is. Voor de Finals bundel moeten Fans verder in de buidel tasten, tickets voor de twee finaledagen kosten 999 lei wat ongeveer 200 euro is.

De tickets kunnen via de ticketshop gekocht worden. In de blog laat de organisatie weten dat alle bezoekers van het evenement volledig gevaccineerd moeten zijn en mondmaskers op moeten.

The International Compendium

The Compendium is een soort speciale battle pass voor The International. Spelers kunnen door missies te voltooien Compendium Points verdienen. Met die punten kunnen spelers cosmetische spullen kopen in het thema van TI10. Gedurende het evenement komen er meer missies en meer spullen voor spelers om vrij te spelen.

Spectator mode updates

Omdat veel mensen vanuit huis moeten kijken heeft Valve updates gedaan om de kijkervaring te verbeteren. Zo is er een nieuwe HUD met meer indicators en timers voor de mensen thuis. Naast de HUD zijn er ook veranderingen aan de statistieken die te zien zijn bij een wedstrijd die gecast wordt. De grafieken en statistieken zijn geupgrade waardoor fans nu de ‘win kans’, gold en XP tegelijk kunnen zien. Daarnaast is er ook een ‘momentum bar’ toegevoegd waar kijkers kunnen zien welk team de afgelopen twee minuten de meeste controle over de game had.

Corona perikelen

Rond The International heeft Valve al veel problemen gehad. Oorspronkelijk zou het in Zweden georganiseerd worden, maar dat liet de Zweedse sportbond in verband met de pandemie niet toe. Hierdoor werd het toernooi tot tweemaal uitgesteld, uiteindelijk is besloten om het evenement in Roemenië te organiseren. Ook was de organisatie genoodzaakt om de kaartverkoop te verzetten doordat de Covid-19 Delta-variant oprukte.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen