Nieuws

The International 10 vindt niet meer plaats in Zweden

The International 10 vindt niet meer plaats in Zweden

Nadat Valve deze week liet weten problemen te ervaren met het organiseren van The International 10 in Stockholm is nu duidelijk dat het WK Dota 2 helemaal niet in Zweden plaatst zal vinden van 5 tot 15 augustus. Valve is op zoek naar een alternatieve locatie in Europa voor het toernooi met een prijzenpot van 40 miljoen dollar.

De Zweedse esportsbond heeft bevestigd dat The International niet meer in Zweden plaats zal vinden. Dit ondanks een verwoede poging van de bond om samen met esportsteam Alliance de overheid alsnog te bewegen van inzicht te veranderen.

"We vinden jammer dat we de informatie pas zo laat hebben ontvangen en dat we niet eerder betrokken zijn in het proces", zegt de voorzitter van de Zweedse esportsbond Sammi Kaidi. "We proberen al lange tijd om onderdeel te worden van de sportfederatie juist om situaties als deze te voorkomen en hebben samen met teams gelijk gehandeld toen het persbericht van Valve naar buiten kwam."

Esports niet erkend als sport in Zweden

De Zweedse overheid en sportbond stemden niet in om esports onderdeel te laten zijn van de sportfederatie. Hierdoor kan The International 10 niet als bijzonder evenement worden aangemerkt en is het lastig voor teams om een reisvisum te krijgen om naar Zweden te reizen en fysiek deel the nemen aan het WK Dota 2. Valve liet daarop weten last minute een andere locatie voor The International 10 te zoeken.

Nu Valve The International 10 niet in Zweden kan organiseren, bestaat er de kans dat het event wordt uitgesteld en niet plaatsvindt van 5 tot 15 augustus. Of dat ook gaat gebeuren is nog de vraag. Er zijn in Europa namelijk genoeg goede alternatieven met ESL in Keulen, PGL in Boekarest of WePlay! in Kiev. Ook heeft Esports Club informatie dat er achter de schermen wordt gewerkt om The International 10 naar Nederland te halen.

Ward Geene
Ward GeeneCo-founderHeeft een voorliefde voor Dota 2 en bepaalt de strategie.
Ward GeeneWard Geene