Nieuws

Youtube-streamer Ludwig 50 uur opgesloten voor goede doel

Youtube-streamer Ludwig 50 uur opgesloten voor goede doel

De Amerikaanse Youtube-streamer Ludwig Ahgren heeft 50 uur lang aan een stuk online gestreamd voor het goede doel. Dit werd allemaal live uitgezonden op zijn YouTube-kanaal.

Op zich geen uitzonderlijk iets, streamers organiseren tegenwoordig wel vaker zogenaamde “subathons”. Toch wordt deze marathon-stream anders dan alle anderen. Ahgren zal tijdens de 50 uur namelijk niet in zijn eigen vertrouwde stream-studio thuis verblijven, maar worden opgesloten in een glazen kooi in het Georgia World Congres Center te Atlanta. Daar vind dit weekend een van de bekendste game-evenementen ter wereld plaats: Dreamhack. Zodoende zal hij dit keer, buiten zijn normale digitale publiek, ook door de duizenden aanwezigen bij Dreamhack non-stop gevolgd kunnen worden.

Subathon

Zoals gezegd is zo’n stream-marathon geen uniek fenomeen. Zo ongeveer alle grote namen in de stream-wereld zijn ergens in hun carrière wel eens meerdere dagen aaneengesloten online geweest, waarvan Ahgren’s eigen “subathon” misschien nog wel de bekendste is. In maart en april van het afgelopen jaar was de in Los Angeles woonachtige streamer maarliefst 31 dagen onafgebroken live te volgen. Het evenement dat hem tevens het record van de meeste gelijktijdige twitch-abonnees, waar hij voor zijn overstap naar Youtube eerder dit jaar te bewonderen was, opleverde.

Charity

Waar tijdens zijn recordbrekende marathonuitzending nog slechts een gedeelte van de opbrengsten naar verschillende liefdadigheidsinstellingen ging, zullen dit keer alle inkomsten ten goede komen aan goede doelen. Specifiek zijn dat het Alveus Sanctuary, een dierenasiel van collega-streamer Maya Higa, en het Amerikaanse No Kid Hungry.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders