Nieuws

'Nieuw position modifier systeem voor FIFA 23'

'Nieuw position modifier systeem voor FIFA 23'

FIFA 23 Ultimate Team krijgt een nieuw position modifier systeem. Dit meldt de gerenomeerde leaker Fut Sheriff. Het doorvoeren van positieveranderingen voor spelers in FIFA Ultimate Team zou daardoor voorgoed gaan veranderen. De eerste reacties van de FIFA-fans zijn positief.

Over enkele maanden gaat FIFA 23 officieel van start. Het laatste jaar in de wereld van voetbalgames, zoals we die al jaren kennen, gaat er anders uitzien dan normaal. Een verandering in het bestaande position modifiers systeem draagt daar aan bij. Volgens FIFA-fans is dit een grote stap vooruit.

Embedded content: https://twitter.com/FutSheriff/status/1536449885926526976

Het FIFA 23 position modifiers systeem

Vandaag de dag kunnen spelers in FIFA Ultimate Team in beperkte mate van positie wisselen. Een centrale middenvelder (CM) kan bijvoorbeeld alleen als centraal aanvallende middenvelder (CAM) of verdedigende middenvelder (CDM) opgesteld worden. Ook al speelt deze centrale middenvelder bij zijn club vaak op de linkerflank. Dat gaat dus veranderen.

Het FIFA 23 position modifiers systeem heeft een sterkere connectie met de voorkeuren van spelers op de echte velden. In de afbeelding van Fut Sherrif is te zien dat Cancelo bij zijn club Manchester City vaak als linksback of rechtsback speelt. In FIFA 23 Ultimate Team kan hij dus op beide posities worden opgesteld.

Hetzelfde geldt voor Ronaldinho. Deze voormalige sterspeler speelde vaak als aanvallende middenvelder, maar werd ook regelmatig als linksbuiten opgesteld. In FIFA 23 kan hij dan op al zijn favoriete posities opgesteld worden. Volgens Fut Sheriff heeft iedere speler een primaire positie en veel spelers hebben ook een secundaire positie.

Op dit moment is er vanuit EA Sports nog geen officiële informatie gedeeld over deze nieuwe feature. Het is dus afwachten hoe en of dit nieuwe position modifieres systeem geïntroduceerd wordt.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.