Artikel

Haal het maximale uit de Early Access van FIFA 23 met deze tips

Haal het maximale uit de Early Access van FIFA 23 met deze tips

De officiële releasedatum van FIFA 23 is 30 september. Ontwikkelaar en uitgever EA SPORTS geeft EA Play members enkele voordelen. Één van die voordelen is de mogelijkheid om een aantal dagen voor release aan de slag te gaan met FIFA 23 in Early Access. Wij zetten daarom een aantal belangrijke FIFA 23 Early Access tips voor je op een rijtje.

Met FIFA 23 Early Access heb je slechts tien uur extra speeltijd. Dat is niet veel, maar het biedt je toch de mogelijkheid om met het nieuwe voetbalspel kennis te maken. Daarnaast kun je in deze tien uur een behoorlijk efficiënte start maken. Met EA Play speel je FIFA 23 vanaf 27 september.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=rrXtTJOo5fk

In de bovenstaande video geeft Team Gullit-speler en coach Renzo een aantal tips om het meeste uit Early Access te halen. Het betreft een video over de vorige iteratie, maar de meeste tips zijn ook dit jaar nog relevant.

EA Play abonnement afsluiten

Je hebt dus een EA Play abonnement nodig om FIFA 23 eerder te spelen. Dit abonnement kun je per maand of voor een jaar af sluiten. Wil je alleen een EA Play membership voor de tien uur extra speeltijd? Dan raden wij aan om deze eind september af te sluiten. Zo ben je er zeker van dat je het afsluit wanneer de tien uur FIFA 23 speeltijd beschikbaar is. Je kan dan direct daarna de automatische betaling te annuleren.

Ben je van plan om FIFA-points te kopen? Doe dit dan ook terwijl het EA Play membership actief is. Je krijgt dan namelijk 10% korting. EA Play kost €4,99 per maand en levert je het volgende op:

  • Probeer FIFA 23 vanaf 27 september tien uur lang uit
  • Exclusieve beloningen, zoals XP-boosts en FUT-pakketten in FIFA 23
  • Toegang tot tientallen andere titels van EA

FIFA-points en pakketjes openen

Ben je van plan om FIFA-points uit te geven aan de start van FIFA 23? Dan heb je de mogelijkheid om deze FIFA-points al in FIFA 22 aan te schaffen. Bij het opstarten van het voetbalspel krijg je namelijk eenmalig de optie om punten over te zetten naar je nieuwe account. Dit is eenmalig, dus klik niet te snel weg als deze pop-up op je scherm getoond wordt.

Om tijd te besparen, is ons advies om tijdens de Early Access periode je pakketjes op de FIFA 23 Web App te openen. Je kan namelijk de 10 uur speeltijd veel beter besteden om een lekkere start te maken aan FIFA Ultimate Team. Tevens is het een aanrader om de Squad Building Challenges te voltooien op de web app. Zonder dat je het door hebt, kan je wel eens veel tijd aan besteden om een SBC uit te puzzelen. Early Access besteed je dus bij voorkeur louter aan het spelen van wedstrijden, het overige doe je in de web app.

Pakketjes openen op de console is natuurlijk veel leuker dan op de web app. Als je dit toch liever doet, wacht dan tot de volledige game uit is. Ook kan je ervoor kiezen om de FIFA 23 Ultimate Edition aan te schaffen. Dit geeft je vier dagen eerder toegang tot de volledige game. Ons advies is echter om wel zo snel mogelijk de pakketjes te openen, zodat je je vermogen aan coins omhoog krikt en bijvoorbeeld je team voor een betere prijs kan kopen. Je kan zelfs besluiten te investeren en te focussen op het verdienen van coins.

Division Rivals

Wij raden aan om Division Rivals te spelen. Met het huidige puntensysteem heb je immers de mogelijkheid om snel ranks omhoog te gaan en waardevolle beloningen vrij te spelen. Nieuw in FIFA 23 Ultimate Team is sinds vorig jaar namelijk de structuur van zowel Division Rivals als de Weekend League. Hierdoor kan je nog meer rewards vrij spelen binnen onder andere Division Rivals.

Net als vorige jaren krijg je wekelijks rewards. Gezien er met Early Access nog niet al te veel mensen FIFA 23 spelen, is het makkelijker om een hogere rank te halen dan als de volledige game uit is.

Durf je het nog niet aan het online op te nemen tegen andere spelers? Of speel je liever offline wedstrijden? Dan kan je altijd nog besluiten om Squad Battles te spelen. De rewards zijn wel minder, maar in het begin redelijk om coins en rewards vrij te spelen. Als wij echter mochten kiezen, dan adviseren wij vooral je op Division Rivals te richten.

FUT Draft

Heb jij FIFA-punten tot je beschikking, geduld en zie jij jezelf als een bovengemiddelde FIFA-speler? Speel dan vooral de Online Draft. Als jij 60% van de tijd de finale van de FUT Draft kan halen of zelfs weet te winnen, dan is ons advies om zoveel mogelijk FUT Drafts te spelen. Dit is namelijk een hele effectieve manier om je FIFA-punten te besteden. Je hebt 15.000 coins of 300 FIFA-punten nodig om een FUT Draft te beginnen. In de winkel heb je voor 300 FIFA-punten tweemaal een 7.5k pack. Kom jij ver in de FUT Draft, dan heb jij onder andere kans op rewards als 45.000 coins, een Jumbo Rare Players Pack (100k waarde) en nog veel meer. Zelfs de slechtste reward als je de FUT Draft wint is beter dan pakketjes kopen in de winkel.

Indien jij moeite hebt met online wedstrijden te winnen, dan is de Single Player Draft ook een optie. Bij het winnen van een Single Player Draft ontvang je ook veel betere rewards dan rechtstreeks in de winkel pakketjes te kopen.

Vergeet niet de game af te sluiten

De laatste tip is misschien wat simpel, maar zeker niet onbelangrijk. Sluit de game af als jij even weg moet, voor bijvoorbeeld een plas- of eetpauze! Laat jij het voetbalspel draaien, dan gaat dit namelijk van de tien uur speeltijd af. Dit is natuurlijk erg zonde. Bij het opstarten van FIFA 23 in de Early Access periode krijg je telkens te zien hoeveel tijd je nog over hebt. Als je de tijd over een aantal wedstrijden wilt verspreiden, dan heb je op deze manier inzicht hoelang je nog over hebt.

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Martijn Rijnbeek
Martijn RijnbeekRedacteurDé FIFA fanaat van Nederland
Martijn Rijnbeek
Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.