Artikel

Alles wat we weten over FIFA 23 Team of the Week

Alles wat we weten over FIFA 23 Team of the Week

Net als elk jaar krijgen we ook in FIFA 23 iedere week een Team of the Week (TOTW). Elke week worden binnen het TOTW de best presterende spelers van de week ervoor geselecteerd. Deze spelers krijgen vervolgens een speciaal geboost kaartje. In FIFA 23 zien we net als in FIFA 22 TOTW kaartjes die tevens de potentie hebben voor een extra boost.

Wat is TOTW?

Team of the Week, meestal afgekort tot TOTW, is een van de langst lopende en constante promo's binnen FIFA. Met het TOTW selecteert Electronic Arts FIFA elke week de best presterende spelers van de week ervoor. Dit gaat om specifieke zin om de prestaties binnen de reguliere competities. Tijdens een interlands week wordt het TOTW geselecteerd op basis van de prestaties van de landen. Prestaties uit bekertoernooien zoals de FA Cup of Champions League zijn dus uitgesloten. Voor deze toernooien heeft EA weer andere speciale kaartjes die zij hiervoor uitbrengen.

Wanneer is TOTW?

EA maakt elke woensdag om 19:00 in de avond een nieuw Team of the Week bekend. Vanaf dat moment zit het desbetreffende Team of the Week voor exact één week in pakketjes. De red player picks van FUT Champions bestaan uit het actieve TOTW.

Hoe worden de spelers geselecteerd?

Spelers die in de afgelopen week ofwel speelronde een sterke prestatie geleverd hebben maken kans op een plekje in het Team of the Week. EA selecteert deze spelers. Er bestaat dan ook geen regel of checklist dat als een speler dit evenaart diegene 100% zeker in het TOTW zit. Elke week worden er wel een aantal verrassende keuzes gemaakt.

Uit ervaring weten we natuurlijk wel wat de kans groot maakt dat een speler in het TOTW zit. Voor bijvoorbeeld een aanvaller zijn doelpunten het belangrijkste. Scoort een speler een hattrick, dan is de kans aannemelijk dat deze speler een TOTW kaartje ontvangt. Het is in het verleden echter vaak genoeg gebeurd dat een Lionel Messi drie doelpunten maakt en niet geselecteerd wordt. Dit gebeurd hoogstwaarschijnlijk omdat Messi al een erg hoge rating heeft en EA niet later in het jaar problemen ondervindt dat een speler als Messi al teveel speciale kaartjes heeft.

Als we kijken naar hoe EA middenvelders en verdedigers selecteert is dit lastiger te voorspellen. Voor deze posities speelt een doelpunt ook zeker een grote rol. Bij middenvelders en verdedigers zijn er tevens andere variabelen als een clean sheet, hoeveelheid succesvolle tackles etc. Bij een keeper speelt een clean sheet natuurlijk ook een rol, maar als een keeper enorm veel reddingen maakt helpt dat natuurlijk ook mee.

Een man of the match uitverkiezing kan ook een rol spelen. Krijgt een speler een tien van verschillende media, dan maakt deze speler ook zeker kans op een plekje in het TOTW.

Een ongeschreven regel is dat een speler niet twee keer achter elkaar in het Team of the Week kan zitten. Maakt een speler twee keer op rij een hattrick, dan zie je hem dus niet twee weken achter elkaar een TOTW kaartje ontvangen. Het is een ongeschreven regel dat EA niet naar buiten heeft gecommuniceerd. Dit is dan ook iets waar EA zeker van af kan wijken.

Hoe worden de spelers geüpgraded?

De grote van de upgrade is afhankelijk van de rating van de desbetreffende speler. Bij het geven van een TOTW kaartje wordt altijd uitgegaan van de basis rating van de speler of de laatst ontvangen TOTW kaartje. Andere speciale kaartjes met boost spelen dus geen rol in de rating van een nieuw TOTW kaartje.

Net als bij de uitverkiezing van het TOTW zijn er geen regels betreft de upgrades die EA uitgeeft voor een TOTW kaartje. We kunnen wel een indicatie geven op basis van het verleden.

Hoge rated spelers van minimaal 86 rated krijgen in de meeste gevallen een +1 upgrade. Een +2 upgrade wordt uitgegeven aan spelers die een rating tussen de 81-85 hebben. Spelers met een rating van 80 of lager kunnen zelfs een +3 of +4 upgrade ontvangen.

Featured Boosts

Naast deze upgrades brengt EA ook een 'Featured Boosts' uit. Elke week selecteert EA één speler uit het TOTW die een extra boost ontvangt. Een speler komt hiervoor in aanmerking als de basis rating of een prestatie gerichte item een rating van 80 heeft of lager. De speler mag tevens geen ander live kaartje hebben zoals een Ones to Watch.

Een voorbeeld dat EA geeft is Jude Bellingham. In plaats van de standaard boost naar 82 rated krijg Bellingham in dit geval een 84 TOTW kaartje. Dit moet ervoor zorgen dat meer TOTW spelers langer in het jaar interessant zijn om in je team te gebruiken.

FIFA 22 Team of the Week Featured Boost

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan onze artikelen met handige tips, de beste controller settings en de beste opstellingen in FIFA 23.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann