Artikel

De beste Weekend League tips voor FIFA 23

FUT Champions FIFA 22

De Weekend League is de competitieve game mode binnen FIFA 23 Ultimate Team. Het is tevens een van de beste manieren om goede rewards vrij te spelen, waaronder de bekende red player picks. Twintig potjes spelen in een weekend kan best pittig zijn. Wij geven jou daarom negen tips om te zorgen dat jij zo goed mogelijk presteert binnen de Weekend League.

Hoe hogere rank jij weet te behalen binnen de Weekend League, hoe beter de Weekend League rewards zijn. In dat opzicht telt elke extra winst. Zonder dat je het door hebt is er best veel winst te behalen. Deze onderstaande tips moeten ervoor zorgen dat jij een betere prestatie neerzet binnen de FIFA 23 Weekend League.

FUT Champions of Weekend League?

Om eerst maar even alle eventuele onduidelijkheid uit de weg te hebben: FUT Champions en de Weekend League zijn hetzelfde. EA Sports hanteert zelf de term FUT Champions, maar spelers onderling noemen deze competitieve modus al sinds jaar en dag Weekend League, simpelweg omdat deze alleen op vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld kan worden. Wil je het dus met je FIFA-spelende vrienden over FUT Champions hebben? Noem het dan gewoon lekker de Weekend League.

20 wedstrijden, maar let op!

Net als in FIFA 22 kan je tijdens de Weekend League 20 games spelen. Maar let wel op: je moet namelijk, naast het verzamelen van voldoende kwalificatiepunten in Division Rivals, ook nog een play-off spelen. In die play-offs speel je maximaal 10 wedstrijden, waarvan je er 4 dient te winnen om Weekend League te mogen spelen.

Als je dan geplaatst bent, staan er dus 20 wedstrijden op het programma. Het spreekt waarschijnlijk voor zich dat het niet handig is om al deze wedstrijden aan een stuk door te spelen. Dat komt in de meeste gevallen niet ten goede van je concentratie en prestaties. Verspreid de wedstrijden dus evenredig, waar mogelijk, over vrijdag, zaterdag en zondag. Kun je maar op 1 of 2 dagen spelen? Verdeel de wedstrijden dan over verschillende dagdelen.

Neem pauzes

In lijn met de de wedstrijden verspreiden doe je er ook goed aan om pauzes tussen de wedstrijden door te nemen. Bijvoorbeeld na elke twee of drie wedstrijden. Een potje Weekend League vraagt zonder dat je het door hebt mentaal wel wat van je. Neem daarom af en toe even een momentje voor jezelf en kom tot rust. Zeker na een verliespartij. Een wandeling in de buitenlucht of even iets eten of drinken tussendoor is ook aan te raden.

Op zondag hebben mensen haast

Waar zondag normaal gesproken spreekwoordelijk gezien een rustdag is, hebben spelers in de Weekend League op de laatste dag van het weekend juist haast. Soms moeten er nog een paar overwinningen behaald worden en is de tijd je grootste tegenstander. Een hoop spelers zullen op zondagavond bij een 1-0 of 2-0 achterstand sneller de game verlaten, omdat ze hopen in een nieuwe game meer kans op de winst te hebben. Wil je dus kans maken op 'makkelijke' overwinningen, speel dan zeker wat wedstrijden op zondag(avond).

Heb meerdere tactieken en formaties

Niet elke wedstrijd verloopt zoals gepland. Het is daarom belangrijk om over meerdere tactieken en formaties te beschikken. Je hebt naast je gebalanceerde formatie vier aangepaste formaties die je in eigen stijl kan instellen. Wij adviseren twee algemene tactieken waarmee je kan starten. Daarnaast is het goed om een meer defensievere in te stellen om een voorsprong vast te houden en een ultra aanvallend om juist terug te komen in de wedstrijd.

Blijf rustig

Speel je Weekend League, dan weet je dat het best vaak kan voorkomen dat het even niet meezit. Laat je echter hier niet door gek maken, want je gaat juist hierdoor slechter spelen en domme fouten maken. Blijf dus vooral rustig. Wil je even je 'agressie' kwijt, doe dit na een wedstrijd door een pauze in te lassen. Loop even een rondje buiten of pak wat om te eten. 

Zet een realistisch doel

We hebben allemaal de droom om rank 1 in de Weekend League te behalen, maar helaas is dit niet voor iedereen haalbaar. Het kan uitstekend werken om duidelijke doelen te stellen voordat je een Weekend League begint. Doe dit aan de hand van je gemiddelde rank. Formuleer een minimale rank als je een slecht weekend zou hebben en een perfect weekend boven prestatie. Ben je een gemiddelde Rank 3 speler, dan is Rank 4 voor jou een mindere week en Rank 2 een perfecte week. 

Beschik over sterke wisselspelers

Wat ook nieuw is in FIFA 23, is het aantal wissels dat je per potje mag maken. Waar je in voorgaande edities maar drie keer per wedstrijd mag wisselen, kan je dat nu 5 keer per wedstrijd doen.

Richting het einde van een wedstrijd worden je spelers steeds meer vermoeid. Net als die van de tegenstander. Een frisse wisselspeler kan dan juist het verschil maken. Heb daarom altijd van elke linie minimaal één speler op de bank. Oftewel een verdediger, middenvelder en aanvaller. Denk voor je wisselspelers ook eens aan die ene leenspeler Cristiano Ronaldo die je nog in je club hebt, die er voor jou in de verlenging nog een overwinning uit kan slepen.

Herken je zwakke punten

De laatste tip die we je willen meegeven is het herkennen van je zwakke punten. Mocht je in de gelegenheid zijn dan kan het erg goed werken om je eigen wedstrijden te analyseren en de patronen van je spel te ontdekken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld goed nagaan waarom je defensief altijd zo zwak opgesteld staat en veel doelpunten tegen krijgt. Lukt dat niet, pak dan toch altijd na de wedstrijd een klein momentje om de hoogtepunten van de wedstrijd te bekijken en kort voor jezelf na te gaan waar het mis of goed ging. Weet je je zwakke punten, zet ze op papier en pak ze er elke wedstrijd bij. Op die manier raak je steeds meer bewust van je zwakke punten en werk je deze hopelijk weg.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann