Nieuws

Zo volg je de FIFAe World Cup

FIFA 22 Header Kylian Mbappe

De 32 beste spelers ter wereld nemen het van 14 tot en met 17 juli op in Kopenhagen tijdens het wereldkampioenschap FIFA. Hier lees je hoe je het toernooi kan volgen.

Het toernooi is vandaag begonnen en aankomende zondag is de finale. Het gehele evenement is op Twitch te volgen. Het toernooi wordt tevens op site van FIFA uitgezonden, hier kan je tevens alle resultaten vinden.

Drie jaar hebben we, vanwege corona, moeten wachten, maar deze maand is eindelijk weer de FIFAe World Cup. De beste spelers ter wereld strijden dan om de wereldtitel en de hoofdprijs van 250.000 dollar. De laatste keer dat het toernooi gehouden werd was in 2019. Toen wist de Duitser Mohammed ‘MoAuba’ Harkous de titel te pakken. Hij wist zich dit jaar niet te plaatsen.

Vier andere Duitsers daarentegen wel, dat is evenveel als het aantal Nederlandse spelers en meer dan ieder ander land. Voor Nederland gaan Manuel ‘Manuel’ Bachoore (Team Gullit), Levi ‘LevideWeerd’ de Weerd (Team Gullit), Emre ‘EmreYilmaz’ Yilmaz (Team Gullit) en Damian ‘Damesheet’ Sitaram (NEC Nijmegen) een gooi doen naar de titel. De enige keer dat Nederland het toernooi wist te winnen was in 2006 toen Andries Smit in Amsterdam wereldkampioen werd. België is ook aanwezig met twee deelnemers; Stefano ‘StefanoPinna’ Pinna en Gilles ‘Gilles’ Bernard zullen de trots van onze zuiderburen verdedigen. Het deelnemersveld van de FIFAe World Cup is enorm sterk dit jaar. Bekende namen als onder andere Donovan ‘Tekkz’ Hunt, Nicolas ‘Nicolas99fc’ Villalba, Matías ‘Matias’ Bonanno en Umut ‘Umut’ Gültekin wisten zich te plaatsen.

FIFAe World Cup Group Draw

De loting voor de poulefase werd gisteren verricht, er zijn vier poules van acht spelers. De eerste Nederlanders zijn in poule A te vinden, dat zijn Damesheet en Levideweerd. EmreYilmaz neemt het in poule B op tegen onder andere de Belgen StefanoPinna en Gilles, terwijl ook Tekkz in deze poule ingedeeld is. In poule D speelt Manuel. Hij lijkt een op papier gunstige loting te hebben. Zijn grootste uitdager lijkt de Argentijn Matias te zijn. De beste vier spelers van iedere poule gaan door naar de achtste finales. De grote finale wordt uiteindelijk gespeeld op 17 juli.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend