Nieuws

Nederland uitgeschakeld op WK FIFA

Nederland uitgeschakeld op WK FIFA

Levi de Weerd, Manuel Bachoore en Dani Visser zijn uitgeschakeld op het wereldkampioenschap FIFA 22. In de achtste finales verloor het team van Zweden. Daarmee eindigt drie weken FIFA-spektakel in mineur voor de Nederlandse enclave.

Gisteren had Nederland de perfecte kans de groep te winnen en daarmee een zware loting te ontlopen. In de laatste wedstrijd van de poulefase ging het echter helemaal mis; Nederland had een gelijkspel nodig, maar verloor van Italië. Hierdoor werd eOranje niet eerste maar derde in de poule. Gevolg was een pittige loting tegen Zweden dat onder andere Frankrijk onder zich hield in poule B.

Nederland, waar Levi de Weerd en Manuel Bachoore speelden, begon zwak aan het onderonsje tegen het Scandinavische land. De eerste wedstrijd ging met 1-0 verloren. Ook de tweede game verliep rampzalig; Nederland kwam op een 2-0 achterstand en moest dus drie keer scoren om minimaal verlenging af te dwingen. In de 75e minuut kwam die eerste aansluitingstreffer, maar daar bleef het ook bij. Hierdoor gaan dus niet de Nederlanders, maar de Zweden naar de volgende ronde.

De andere teams die de kwartfinale bereikten zijn Denemarken (1-0 tegen Israël), Italië (5-0 tegen Duitsland), Brazilië (2-1 tegen Spanje), Argentinië (2-1 tegen Canada) en Portugal (2-1 tegen Engeland). Later vanmiddag staan de duels tussen Mexico tegen Frankrijk en Polen tegen de Arabische Emiraten nog op het programma. Later vandaag worden ook de kwartfinales gespeeld.
Morgen volgen de halve finales en de grote finale. De FIFAe Nations Cup, zoals het toernooi heet, is het laatste in een maand vol FIFA-actie.

Eerder werd in Kopenhagen al het wereldkampioenschap voor individuele spelers gehouden, deze werd gewonnen door de Duitser Umut. Daarnaast werd ook het clubkampioenschap gespeeld, dit was een prooi voor Movistar Riders. Wanneer de Nations Cup klaar morgen wordt afgerond zijn zo goed als alle grote toernooien voor FIFA 22 gespeeld en kunnen we ons gaan opmaken voor de laatste FIFA-game van EA, namelijk FIFA 23.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend