Nieuws

Umut wereldkampioen FIFA 22

Umut wereldkampioen FIFA 22

Umut heeft zojuist het wereldkampioenschap FIFA gewonnen. De Duitser versloeg in de finale Nicolas99FC. Behalve de eer van wereldkampioen neemt Umut ook 250.000 dollar mee naar huis. Nederlander Emre Yilmaz strandde in de halve finale.

Vandaag werden de halve finales en de grote finale gespeeld in Kopenhagen. De eerste wedstrijd ging tussen de Italiaan Obrun2002 en de Argentijn Nicolas99FC. Na een spannende eerste wedstrijd, die 0-1 eindigde voor Nicolas99FC, ging het in het tweede duel helemaal los met een 2-2 uitslag als gevolg. Door de heenwedstrijd plaatste Nicolas99FC zich dus voor de finale. Eerder dit seizoen won hij ook al de eChampions League.

De andere halve finale ging tussen de Duitser Umut en de Nederlander Emre Yilmaz. Het eerste duel was spannend en eindigde in een 2-1 stand in het voordeel van Umut. In het tweede duel moest Emre Yilmaz dus risico gaan nemen, alleen dat pakte niet uit zoals hij wilde. Umut hield de storm tegen en wist de voorsprong te pakken en uit te bouwen; 2-0. Ondanks een slotoffensief van Emre Yilmaz veranderde er niets meer aan die score. Emre Yilmaz verdient 25.000 dollar met zijn halve finale plek.

Door de overwinning kon Umut zich gaan klaarmaken voor een pittig duel tegen Nicolas99FC. De eerste pot tussen beide kende weinig kansen en eindigde 0-0. De tweede wedstrijd begon ook behoudend met een 0-0 ruststand. Na rust kregen beide spelers kansen, maar bleef de brilstand staan en dus werd het verlengen. Ook daarin werd niet gescoord, dus moesten penalty's uitkomst brengen. Hierin was Umut beter. Met de overwinning is de Duitsern de eerste winnaar van de FIFAe World Cup sinds 2019. Eerder in het toernooi vielen Nederlanders Levi de Weerd, Damesheet en Bachoore al af.

Ondanks dat de FIFAe World Cup is afgelopen, is er deze maand nog flink wat FIFA-actie. Aankomende week start de FIFAe Club World Cup, waar de beste teams ter wereld aan meedoen, onder andere ook Team Gullit. Een week later volgt de FIFAe Nations Cup waar Nederland gaat proberen om de wereldtitel voor landen op haar naam te schrijven.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend