Nieuws

Yes! FIFA-team E_Oranje gekwalificeerd voor WK landenteams

Yes! FIFA-team E_Oranje gekwalificeerd voor WK landenteams

Levi de Weerd en Ali Riza Aygün hebben zich gekwalificeerd voor het FIFA WK voor landenteams. De Nederlanders wisten in de poulefase slechts één wedstrijd te verliezen. In de knock-outfase op zaterdag versloegen de Weerd en Aygün Zwitserland; goed voor een top 8 positionering en een plek op het WK.

De Nederlanders van E_Oranje hadden duidelijk nauwelijks tegenstand, in zowel de groepsfase als de eerste wedstrijd van de knock-outfase. Tegenstander Zwitserland verloor in totaal met 5-2, door een 1-0 overwinning van Levi de Weerd op de PlayStation en een 4-2 overwinning van Ali Riza Aygün op de Xbox.

Aan de knock-outfase deden de zestien beste landen mee; de vier beste teams uit elke poule. De teams hoefden alleen de eerste wedstrijd te winnen om zich te verzekeren van een plek op het WK voor landenteams, de FIFA eNations Cup. Na een overwinning op Zwitserland trof Nederland het zeer sterke Engeland. Helaas bleken de Engelsen te sterk, met name Tom "Hashtag Tom" Leese bleek in bloedvorm. De Engelsman versloeg Levi de Weerd maar liefst twee keer.

E_Oranje kwalificaties

Door het verlies in de kwartfinale heeft Nederland een mindere seed tijdens de het WK voor landenteams, dat plaatsvindt van 20 tot en met 22 augustus van dit jaar in Kopenhagen. De strijd is te volgen op het Twitch-kanaal van E_Oranje.

E_Oranje PES

Afgelopen weekend wist het Pro Evolution Soccer-team van Oranje zich al te kwalificeren voor de PES UEFA eEURO 2021, het WK PES voor landenteams. Het PES-team wordt vertegenwoordigd door esporters Yos Sonneveld en Eldridge O’Niel. Het WK PES voor landenteams vindt plaats op 9 en 10 juli in Londen, en is te volgen via het Twitch-kanaal van E_Oranje.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld