Nieuws

EA AntiCheat moet FIFA 23-hackers op PC stoppen

EA AntiCheat moet FIFA 23-hackers op PC stoppen

Ontwikkelaar EA SPORTS heeft een nieuw anti-cheat-systeem voor FIFA 23 ontwikkeld. EA AntiCheat is een systeem dat op kernel-niveau opereert. Het moet ervoor zorgen dat PC-spelers komend jaar zonder zorgen van het nieuwe voetbalspel kunnen genieten.

FIFA 23 wordt op 30 september wereldwijd gelanceerd. Game modi, zoals FIFA Ultimate Team worden door HyperMotion 2.0 van nieuwe functionaliteiten voorzien. Dit jaar kunnen PC-spelers voor het eerst van deze next-gen-functionaliteiten gebruik maken. EA AntiCheat moet ervoor zorgen dat dit op een veilige en eerlijke manier kan gebeuren.

EA AntiCheat

EA AntiCheat is een systeem dat op kernel-niveau opereert. Dit betekent dat het vanuit de basislaag van een besturingssysteem zijn werk doet. Volgens de ontwikkelaar moet dit ervoor zorgen dat de meeste valsspeelsoftware op tijd gedetecteerd kunnen worden.

Een systeem dat op kernel-niveau werkt, was en is hard nodig volgens EA SPORTS. Naar verluidt worden ook steeds meer valsspeelsoftware op kernel-niveau ingezet. Dit maakt het voor reguliere anti-cheat-systemen moeilijk om deze software te detecteren. De enige manier om dit probleem te tackelen, is het gebruik maken van een systeem dat óók op dit niveau opereert.

Dit systeem wordt geactiveerd wanneer FIFA 23 op PC wordt opgestart. Het is mogelijk om EA AntiCheat te verwijderen, maar dan is het spelen van het voetbalspel niet meer mogelijk. Ook voor het spelen van singleplayer modi is het systeem vereist, omdat dit voorkomt dat hackers nieuwe software kunnen ontwikkelen.

EA AntiCheat is een systeem dat door EA SPORTS zelf ontwikkeld is. Hierdoor houdt de ontwikkelaar zelf de touwtjes in handen en kan men adequaat reageren op de laatste ontwikkelingen.

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.