Nieuws

EA brengt FIFA 23 per ongeluk veel te vroeg uit

EA brengt FIFA 23 per ongeluk veel te vroeg uit

Het lijkt misschien te gek om waar te zijn, maar het is toch echt zo. EA Sports, de ontwikkelaar van onder andere FIFA, heeft de nieuwste editie van het spel nu al uitgebracht. Sommige Xbox spelers konden de early access versie van het spel vanochtend downloaden en Ultimate Team, ruim een maand voor de officiële release, nu al spelen.

Grote FIFA-YouTubers als NepentheZ en AuzioMF laten via Twitter weten dat een aantal mensen de early access versie van FIFA 23 twee uur lang kunnen spelen.

Ratings van een groot aantal spelers nu al bekend

Een gevolg van deze fout van EA is dat een groot aantal van de spelers-ratings van FIFA 23 ook al bekend zijn. Het is nog niet zeker of deze ratings definitief zijn, maar de kans is groot dat ze niet sterk zullen afwijken van de officiële statistieken.

Zo is bekend dat Lionel Messi een rating van 91, en Cristiano Ronaldo een rating van 90 heeft. Beide spelers hebben helaas ook nog maar 81 pace, waardoor ze beide niet meer heel goed zijn.

Het vervroegd kunnen spelen van FIFA kan gevolgen hebben voor de markt van FIFA Ultimate Team. Doordat spelers eerder toegang hebben kunnen ze sneller een voorsprong opbouwen ten opzichte van andere spelers.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann