Nieuws

EA brengt opnieuw wijzigingen aan het FIFA 23 chemistry systeem

EA brengt opnieuw wijzigingen aan het FIFA 23 chemistry systeem

Tijdens de FIFA 23 Ultimate Team trailer maakte EA Sports bekend dat er grote veranderingen aan het huidige chemistry systeem worden gemaakt. Zo heeft EA besloten dat spelers nu niet meer aan elkaar hoeven te linken, maar op elke plek in het veld de volledige chemistry kunnen halen.

Chemistry heeft dus al een aantal grote wijzigingen gekregen, maar EA heeft via het Twitter account EA Direct Communication laten weten het systeem verder te veranderen. Door deze wijzigingen wordt het samenstellen van teams nog eenvoudiger dan voorheen.

In de Ultimate Team trailer maakte EA de eerste veranderingen aan het chemistry systeem bekend. De grootste veranderingen die werden aangekondigd waren:

  • Geen links tussen posities meer, spelers linken nu ook als ze op een compleet andere plek in het veld staan.
  • Geen aftrek voor spelers die niet op volledige chemistry staan
  • Geen algemene team chemistry meer, chemistry telt alleen nog voor individuele spelers
  • Geen Loyalty systeem meer.

EA bevestigt nieuwe wijzigingen voor FIFA 23 chemistry systeem

Nu heeft EA dus aangekondigd nog meer wijzigingen aan het chemistry systeem aan te brengen. De bevestigde wijzigingen zijn in de pitch-notes van EA te vinden, wij hebben ze vast voor je op een rijtje gezet:

  • 2 spelers uit hetzelfde land krijgen 1 chemistry punt(voorheen 3)
  • 4 spelers van dezelfde club om krijgen 2 chemistry punten (voorheen 5)

Het lijken misschien kleine veranderingen, maar het wordt nu makkelijker om je droom team te maken, zonder dat je je druk hoeft te maken over de chemistry van je team.

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann