Nieuws

EA reageert na te vroege FIFA 23 early access release

EA reageert na te vroege FIFA 23 early access release

EA Sports heeft toegegeven dat ze FIFA 23 spelers per ongeluk toegang hebben gegeven tot de early access versie van het spel op de Xbox One-console, wat leidde tot een golf aan gelekte informatie.

Op 30 augustus lekte ontzettend veel FIFA 23 informatie via sociale media uit, nadat een aantal spelers ineens toegang kregen tot een early acces versie van het spel.

Een populaire streamer, Nepenthez, was een van de velen die de misstap opmerkte. "Mensen komen op de een of andere manier al op FIFA 23 op Xbox. Game is nog niet eens uitgebracht en fout #1 is al hier!”

In een bericht aan hun volgers op het Twitter account van FIFA Direct Communication, heeft EA de situatie verduidelijkt en de genomen beslissing bekendgemaakt.

"Gisteren hebben we onbedoeld een klein aantal spelers toegang gegeven tot een proefversie van twee uur van de Xbox One-versie van FIFA 23 die nog niet beschikbaar zou moeten zijn.

“Niet alle content was definitief. We hebben die toegang verwijderd en we zijn klaar om iedereen welkom te heten bij de lancering eind september."

De early access versie is nu dus stopgezet. Dit betekent dat fans moeten wachten tot dat EA Play uitkomt voordat ze weer in het spel kunnen duikt.

Meer FIFA 23

Wil je op de hoogte blijven van alles over FIFA 23? Bekijk dan alvast onze artikelen over de FIFA 23 Web App en Companion App, FIFA 23 edities en de beste opstellingen in FIFA 23.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann