Nieuws

Emre Yilmaz halve finalist WK FIFA 22

FIFAe World Cup 2022

De halve finalisten van het wereldkampioenschap FIFA 22 zijn bekend; Obrun2002 versloeg Tuga810 en speelt tegen Nicolas99FC die Manuel Bachoore uitschakelde. De andere halve finale is tussen Emre Yilmaz en Umut.

Terugkijkend op de poulefase is het vooral jammer dat Levi ‘LevideWeerd’ de Weerd het niet heeft gehaald. De speler van Team Gullit stond na de eerste dag op de eerste plek in poule A, maar na een rampzalige tweede dag kwam hij een punt te kort en werd hij vijfde in de groep. In poule A zat nog een Nederlander, namelijk Damian ‘Damesheet’ Sitaram, maar het was niet zijn toernooi.

In de andere twee poules deden Manuel 'Bachoore' Bachoore en Emre 'Emre Yilmaz' Yilmaz het dus beter; Emre Yilmaz van Team Gullit eindigde op de tweede plek in de groep, terwijl Bachoore zelfs eerste werd. Beide spelers hadden een gunstige loting in de play offs en wisten dan ook de achtste finale te winnen. Bachoore won met 5-2 van JRA, terwijl Emre Yilmaz met liefst 8-1 won van DullenMIKE.

De loting van de kwartfinales was een stuk zwaarder. Bachoore stond lang voor tegen de Argentijnse Champions League-winnaar Nicolas99FC, maar na een verlenging was het toch de Argentijn die won. Emre Yilmaz gaf een 2-0 voorsprong weg tegen Paulo Neto, rechtte de rug en won uiteindelijk met 5-3 van de Braziliaan en wist zich dus te plaatsen voor de eindrondes morgen waar het speelt tegen Umut die een verlenging nodig had om Matias uit te schakelen.

De eerste halve finale, tussen Obrun2002 en Nicolas99FC, begint morgen om 15:00. Emre Yilmaz komt om 16:00 in actie tegen Umut. De finale wordt vervolgens gespeeld om 17:30. De winnaar van het toernooi neemt 250.000 dollar mee naar huis. De verliezend finalist 100.000 dollar en de twee overige halve finalisten 25.000 dollar. De laatste keer dat een Nederlander het toernooi won was in 2006, toen wist Andries Smit in Amsterdam de wereldtitel te pakken.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend