Nieuws

FIFA gaat vanaf 2023 verder als EA SPORTS FC

FIFA gaat vanaf 2023 verder als EA SPORTS FC

Het voetbalspel FIFA heet vanaf 2023 EA SPORTS FC. Dit heeft computerspelontwikkelaar Electronic Arts zojuist op haar website bekend gemaakt. De naamsverandering is het gevolg van het opzeggen van de licentieovereenkomst met voetbalbond FIFA.

FIFA 23 is de laatste game die onder de oude naam verschijnt. Daarna gaat het spel verder onder de naam EA SPORTS FC. Alle populaire game modi, zoals Ultimate Team en Career Mode blijven gewoon bestaan. Ook hoeven de fans niet bang te zijn dat ze niet met hun favoriete clubs en spelers kunnen spelen. Deze blijven immers beschikbaar.

Embedded content: https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1524054021186768896

FIFA gaat verder onder de naam EA SPORTS FC

Ontwikkelaar EA SPORTS geeft aan dat het onafhankelijke platform en de vernieuwde samenwerkingsverbanden kansen biedt voor het voetbalspel. Nike Football, één van deze partijen, deelt direct na de bekendmaking dat de organisatie uitkijkt naar de samenwerking met EA SPORTS FC.

De eerste FIFA-game werd op 15 december 1993 uitgebracht. Sindsdien heeft het voetbalspel zich ontwikkeld tot de meest populair sportgame. Anno 2022 zijn we bij de 29e iteratie aanbeland. Game modi, zoals FIFA Ultimate Team zijn razendpopulair.

Met promo's als Team of the Week, Team of the Season en verschillende Squad Building Challenges heeft EA SPORT een sterke connectie met de voetbalwereld weten te creëren. De prestatie van de spelers in de Eredivisie, Premier League, Bundesliga en nog meer competities zien we vandaag de dag in FIFA 22 terug.

Voordat het zover is, wil EA SPORTS 'de meest uigebreide game die ze ooit hebben geleverd met hun huidige naamgevingsrechtenpartner' uitbrengen. FIFA 23 moet het beste voetbalspel ooit worden, zo geeft de ontwikkelaar aan.

In juli van het jaar 2023 deelt EA SPORTS meer informatie over EA SPORTS FC. Tot die tijd lees je op Esports Club alle informatie over het restant van FIFA 22 en het laatste nieuws over de nieuwste iteratie: FIFA 23.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.